Νέο 7θέσιο SUV Hyundai Alcazar

Η Hyundai παρουσίασε το νέο 7θέσιο SUV Alcazar για την αγορά της Ινδίας, που επί της ουσίας αποτελεί την επιμηκυσμένη και ακόμα πιο πρακτική εκδοχή του δημοφιλέστατου Creta.

Εμφανισιακά η αίσθηση αυτή πιστοποιείται, καθώς είναι σαν να βλέπουμε το νέο Creta με μεγαλύτερο μήκος. Το εμπρός μέρος διαφοροποιείται ριζικά, με τα νέα παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα να ενώνονται μεταξύ τους δια της λωρίδας LED, σε μια προσπάθεια να έρθει πιο κοντά το πρόσωπο του Creta σε εκείνο του Kona. Το μοτίβο των διπλών ανεστραμμένων «L» κυριαρχεί και πίσω, όπου επίσης τα ακροβολισμένα μονά φανάρια δίνουν τη θέση τους σε νέα, παραλληλόγραμμα και ενιαία. Οι 18άρες ζάντες, τα πλαϊνά σκαλοπάτια και το βάψιμο χαμηλά στους προφυλακτήρες, που παραπέμπει σε προστατευτικές ποδιές (οι οποίες υπάρχουν), εντείνουν τον πιο περιπετειώδη προσανατολισμό του Alcazar σε σχέση με το πιο ασφάλτινο Creta.

Από το εσωτερικό δεν έχουμε εικόνα, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε ψηφιακό πίνακα οργάνων και νέα οθόνη αφής (από 10,25 ίντσες έκαστα), αλλά και τρεις σειρές καθισμάτων. Αυτή, εξάλλου, είναι και η ειδοποιός διαφορά του Alcazar από το Creta, όντας διαθέσιμο με 6 ή 7 θέσεις. Κάτι εντυπωσιακό, δεδομένου ότι το μήκος δεν ξεπερνά τα 4,5 μέτρα (4.500 χλστ. αντί 4.330 χλστ. του Creta).

Αναφορικά με τους κινητήρες, ίδια κι απαράλλαχτη εικόνα με του Creta. H κορυφαία έκδοση στην Ινδία, όπου αφορά και το λανσάρισμα του νέου μοντέλου, είναι ο 1.5 T-GDI των 160 ίππων και 253 Nm, σε συνεργασία με το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Οι υπόλοιπες εκδόσεις προσφέρονται με τρεις ακόμα επιλογές, δυο βενζίνης και μια ντίζελ. Το πρώτο σκέλος απαρτίζεται από τον ατμοσφαιρικό 1.5 MPi των 115 ίππων και 144 Nm, συνοδεία του 1.4 T-GDI των 140 ίππων και 242 Nm ροπής. Οι φαν του πετρελαίου, με τη σειρά τους, μπορούν να αγοράσουν το Creta με τον 1.5 CRDi των 115 ίππων και 250 Nm.

Get it on Google Play Download on the App Store