Νέο Hyundai Creta και πιο «αγωνιστικό» N Line

Η Hyundai προχωρά σε εκτεταμένη ανανέωση του Creta και της κορυφαίας του έκδοσης N Line, η οποία διαθέτει ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση και επιπλέον σπορ στοιχεία, με έμπνευση-σύμφωνα με τους Κορεάτες- τα αγωνιστικά του WRC.

Ξεκινάμε από τις αλλαγές που συνοδεύουν όλες τις εκδόσεις, οι οποίες δεν είναι και λίγες. Το εμπρός μέρος διαφοροποιείται ριζικά, με τα νέα παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα να ενώνονται μεταξύ τους δια της λωρίδας LED, σε μια προσπάθεια να έρθει πιο κοντά το πρόσωπο του Creta σε εκείνο του Kona. Το μοτίβο των διπλών ανεστραμμένων «L» κυριαρχεί και πίσω, όπου επίσης τα ακροβολισμένα μονά φανάρια δίνουν τη θέση τους σε νέα, παραλληλόγραμμα και ενιαία.

Ειδικά για το N Line τώρα, έχουμε το υπέροχο Thunder Blue χρώμα, 18άρες ζάντες, κόκκινες δαγκάνες πίσω από αυτές, διπλές απολήξεις για την εξάτμιση, splitter στο εμπρός προφυλακτήρα, διαχύτη στον πίσω, πλαϊνές ποδιές, κόκκινο σιρίτι να τα διατρέχει, και αεροτομή. Πινελιές που, μαζί με τα σήματα N Line, η Hyundai δηλώνει πως φέρνουν αρκετή από την αύρα των i20 Rally1 στο μικρό της crossover. Από το εσωτερικό δεν έχουμε εικόνα, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε ψηφιακό πίνακα οργάνων και νέα οθόνη αφής (στις 10,25 ίντσες έκαστο), μπάκετ καθίσματα, ακόμα περισσότερα σήματα N Line και σπορ ραφές.

Ο κινητήρας του κορυφαίου Creta στη αγορά της Ινδίας, όπου αφορά και το λανσάρισμα του νέου μοντέλου, είναι ο 1.5 T-GDI των 160 ίππων και 253 Nm, σε συνεργασία με το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Οι υπόλοιπες εκδόσεις προσφέρονται με τρεις ακόμα επιλογές, δυο βενζίνης και μια ντίζελ. Το πρώτο σκέλος απαρτίζεται από τον ατμοσφαιρικό 1.5 MPi των 115 ίππων και 144 Nm, συνοδεία του 1.4 T-GDI των 140 ίππων και 242 Nm ροπής. Οι φαν του πετρελαίου, με τη σειρά τους, μπορούν να αγοράσουν το Creta με τον 1.5 CRDi των 115 ίππων και 250 Nm.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 1,1 εκατ. και φτάνουν έως τα 2,01 εκατ. ρουπίες (12.277 – 22.488 ευρώ), ωστόσο ακόμα δεν ανακοινώνεται το κόστος του N Line.

Get it on Google Play Download on the App Store