Νέα Maserati GT2 Stradale έτοιμη για πίστα (+video)

Η Maserati παρουσίασε την πιο σκληροπυρηνική και πισταδόρικη εκδοχή της MC20, παρότι η ονομασία δεν περιλαμβάνει τα δυο γράμματα και το 20άρι. Η GT2 Stradale φυσικά είναι η κορυφαία και πιο ακραία MC20, αλλά και Maserati γενικότερα, που μπορεί να αποκτήσει κάποιος για χρήση δρόμου, με έμφαση πάντα στο κυνήγι του χρονομέτρου.

Η GT2 Stradale ξεχωρίζει με μια ματιά, χάρις στην τεράστια αεροτομή και το ευμέγεθες splitter εμπρός, μαζί με τους αεραγωγούς στο καπό. Ο συνδυασμός του Blu Infinito αμαξώματος και του μαύρου πάνω μέρους στην καμπίνα δημιουργεί μια ιδανική διχρωμία, που εντείνεται από τις επίσης σκοτεινές αποχρώσεις του αεροδυναμικού πακέτου και των 20άρηδων σφυρήλατων τροχών. Πίσω οι απολήξεις της νέας εξάτμισης τοποθετούνται λίγο ψηλότερα, ενώ στο νέο κάλυμμα του κινητήρα δεσπόζουν οι αεραγωγοί σε σχήμα τρίαινας. Τα μεγαλύτερα κεραμικά δισκόφρενα της Brembo αναλαμβάνουν την επιβράδυνση, την ώρα που η αεροτομή «βιδώνει» την Ιταλίδα στην άσφαλτο με 500 κιλά κάθετης δύναμης στα 280 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα ανθρακονημάτινα μπάκετ αγωνιστικών προδιαγραφών (με ζώνες 4 σημείων), το νέο τιμόνι και οι επενδύσεις alcantara που καλύπτουν σχεδόν όλες τις επιφάνειες. Το infotainment των 10,25 ιντσών και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ίδιας διάστασης παρέχουν έλεγχο σε αναθεωρημένες λειτουργίες τόσο για το ESC, όσο και τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ. Αμορτισέρ και ελατήρια που είναι πιο σκληρά και χαμηλά, ακολουθούμενα από νέο μπλοκέ διαφορικό και ημισλίκ ελαστικά της Michelin.

Καρδιά της GT2 παραμένει ο 3.0 V6 twinturbo Nettuno της κανονικής MC20, αλλά με την απόδοση αυξημένη στα 640 άλογα (+10 ίπποι) στις 7.500 σ.α.λ. Η ροπή αντίθετα χάνει 10 Nm, κατεβαίνοντας στα 720 Nm (και πάλι στις 3.000 σ.α.λ.), ωστόσο συνολικά η GT2 βγαίνει ξεκάθαρα κερδισμένη στην ειδική σχέση ισχύος-βάρους, μιας και εξοικονομούνται 60 κιλά σε σχέση με την MC20 (1.440 στο σύνολο). Με μόλις 2,25 κιλά ανά ίππο, η GT2 δεν δυσκολεύεται να κατέβει στα 2,8 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα (-0,1 δλ.), άσχετα που λόγω αεροδυναμικής κατεβαίνει και στην τελική (324 από 326 χλμ./ώρα).

Get it on Google Play Download on the App Store