Νέα και πανάκριβη Mercedes-AMG CLA 45 S Edition 1

Η Mercedes-AMG ανανέωσε στα τέλη του έτους την κορυφαία CLA, καταργώντας την απλή 45 και αφήνοντας στη γκάμα μόνο την 45 S. Με στάνταρ 421 άλογα και 500 Nm κάτω από το μηχανοστάσιο, λογικό να χρειάζεσαι την ανάλογη εμφάνιση. Εδώ έρχεται η έκδοση Edition 1, αλλά κοστίζει.

Η CLA 45 S Edition 1 ξεχωρίζει από το Manufaktur Mountain Grey Magno χρώμα και το συνδυασμό του με τα μαύρα-κόκκινα αυτοκόλλητα στις πόρτες, τις κόκκινες λεπτομέρειες στο αεροδυναμικό πακέτο (splitter, ακροπτερύγια, spoiler, διαχύτης), τους καθρέπτες και τις δαγκάνες των φρένων, ενώ γάντι ταιριάζουν και οι μαύρες πολυάκτινες μαύρες ματ 19άρες ζάντες. Στο εσωτερικό δεσπόζει η κλασική για Mercedes-AMG εικόνα, με δέρμα Nappa και alcantara ολούθε, κόκκινο ambient φωτισμό, τα κατάλληλα γραφικά στο σύστημα πολυμέσων MBUX και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, τα δυο κουμπιά στις βάσεις των ακτινών του τιμονιού για προγράμματα λειτουργίας και αναρτήσεις. Προαιρετικά βάφονται και οι ζώνες ασφαλείας στο χρώμα των ραφών, με κόκκινο ή κίτρινο χρώμα να αναλαμβάνει το look.

Οι επιδόσεις ανήκουν στα καθήκοντα του 2.0λιτρου τετρακύλινδρου τούρμπο, του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και του συστήματος τετρακίνησης 4Matic+. Όλα συνεχίζουν ως είχαν, με την απόδοση να παραμένει στα 421 άλογα στις 6.750 σ.α.λ και τα 500 Nm στις 2.000-5.500 σ.α.λ., εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 4,1 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τελική ηλεκτρονικά περιοριζόμενη στα 270 χλμ./ώρα.

Στο θέμα του ταμείου τώρα, οι τιμές κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα καθότι η CLA 45 S Edition 1 είναι έκδοση περιορισμένης παραγωγής. Η Mercedes-AMG ακόμα δεν ανακοινώνει ακριβή αριθμό διαθεσιμότητας, αλλά στην Αμερική -όπου έκανε πρεμιέρα- θα κυκλοφορήσουν μόλις 25 κομμάτια. Η τιμή για κάθε ένα από αυτά; Από 82.345 δολάρια (76.452 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store