Νέο MG3 Hybrid+ 194 PS «λοκάρει» το Toyota Yaris

Η MG αποκάλυψε το νέο μικρό χάτσμπακ μοντέλο MG3, με νέα υβριδική τεχνολογία Hybrid+ και ιδιαίτερα αποδοτικά χαρακτηριστικά, στοχεύοντας απευθείας το δημοφιλέστερο υβριδικό αντίπαλό του, το Toyota Yaris Hybrid. Να σημειωθεί ότι το MG3 θα διατεθεί για πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη, αφού μέχρι τώρα ο προκάτοχός του πωλούνταν μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχεδιαστικά χαρακτηρίζεται από τα έντονα νεύρα που διατρέχουν το αμάξωμά του από άκρη σε άκρη, το σφηνοειδές ρύγχος με την πλατιά μάσκα και τα τριγωνικά φωτιστικά σώματα. Με μήκος στα 4.113 χιλιοστά τοποθετείται στο άνω άκρο των supermini, αφού είναι το πιο μακρύ από όλα. Παράλληλα διαθέτει αρκετό πλάτος (1.797 χλστ.) και ύψος (1.502 χλστ.), ενώ στα πλαίσια της κατηγορίας είναι το μεταξόνιο των 2.570 χλστ.

Σύγχρονο και κομψό σχεδιασμό εμφανίζει και το εσωτερικό του, όπου κυριαρχούν οι οθόνες των 7 ιντσών του πίνακα οργάνων και των 10,25 ιντσών του infotainment. Τα φυσικά χειριστήρια είναι λίγα στην κεντρική κονσόλα, ενώ ανάμεσα από τα καθίσματα είναι τοποθετημένος ο περιστροφικός διακόπτης για τη μετάδοση της κίνησης, όπως στο αμιγώς ηλεκτρικό MG4. Στον εξοπλισμό του θα υπάρχουν όλα τα γνωστά και απαραίτητα πλέον συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, μαζί με όλες τις ανέσεις. Οι χώροι στο εσωτερικό του φαίνονται να είναι αρκετοί, ωστόσο το πορτ μπαγκάζ των 293 λίτρων είναι μικρό για τα δεδομένα των supermini και με βάση το αυξημένο μήκος του MG3.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το νέο φουλ υβριδικό σύστημα κίνησης Hybrid+ που κάνει ντεμπούτο στο καινούργιο MG3 και έχει μέγιστη συνδυαστική ισχύ 194 (!) ίππων. Αποτελείται από ένα 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5 λτ. κύκλου Άτκινσον με απόδοση 102 ίππους και 128 Nm ροπής και ένα ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 250 Nm ροπής. Κάτω από το πίσω κάθισμα είναι τοποθετημένη η μπαταρία των 1,83 kWh, η οποία με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας συνδράμει στην κατανάλωση των 4,4 λτ./100 χλμ. και τις εκπομπές CO2 των 100 γρ./χλμ. Το υβριδικό MG3 με το αυτόματο κιβώτιο 3 ταχυτήτων επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 8 δλ., στα 80-120 χλμ./ώρα σε 5 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 170 χλμ./ώρα. Η MG αναφέρει ότι το νέο MG3 προσφέρει δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης, όπως επίσης και υψηλά επίπεδα ανέσεων. Επιπλέον εφοδιάζεται με τρία προφίλ οδήγησης -Eco, Standard και Sport.

Get it on Google Play Download on the App Store