Νέο Lada Granta Sport με γκάζια παλαιάς εποχής

H Lada ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης του βελτιωμένου Granta Sport, το οποίο φέρει πολλές αλλαγές σε σχέση με τις νορμάλ εκδόσεις του μοντέλου. Θα προσφέρεται σε δύο τύπους αμαξωμάτων, το σεντάν και το liftback, σε τιμές που ξεκινούν από 1.249.900 και 1.289.990 ρούβλια αντίστοιχα (12.207 και 12.598 ευρώ).

Σύμφωνα με τη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία, το νέο Granta Sport είναι ιδανικά προσαρμοσμένο για την καθημερινή οδήγηση, αλλά και έτοιμο να επιδείξει τις σπορ ικανότητές του ανά πάσα στιγμή. Ουσιαστικά θυμίζει σπορ αυτοκίνητα παλαιάς κοπής, αφού το Granta μετράει ήδη 12 χρόνια από τον 2011 που παρουσιάστηκε. Εξωτερικά τον πιο δυναμικό χαρακτήρα του τονίζουν οι διαφορετικού σχεδιασμού προφυλακτήρες, τα αεροδυναμικά βοηθήματα και οι σκουρόχρωμες ζάντες. Μάλιστα το body kit που δοκιμάστηκε στην αεροδυναμική σήραγγα της AVTOVAZ, μείωσε τον συντελεστή ανύψωσης έως και 45%.

Στο εσωτερικό τη διαφορά κάνουν τα κόκκινα διακοσμητικά στα καθίσματα και οι αντίστοιχης απόχρωσης ραφές, ενώ στο ταμπλό έχουν τοποθετηθεί επενδύσεις τύπου carbon. Όσο για τον στάνταρ εξοπλισμό του είναι «πλούσιος» για τα δεδομένα του αυτοκινήτου, αφού διαθέτει -μεταξύ άλλων- ABS, μετωπικούς αερόσακους, ηχοσύστημα, θερμαινόμενα καθίσματα και καθρέπτες, όπως και κλιματισμό.

Την κίνηση του Lada Granta Sport αναλαμβάνει ένας «πειραγμένος» 1.600άρης κινητήρας με ισχύ 118 ίππων. Αλλαγές έχουν γίνει στα συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής, στο σύστημα καυσίμου και στον εγκέφαλο. Παράλληλα η εξάτμιση ελευθέρας ροής εξασφαλίζει πιο σπορ ήχο κατά τις δυναμικές επιταχύνσεις. Αλλαγές έχουν γίνει και στις χαμηλωμένες κατά 20 χιλιοστά αναρτήσεις. Για την επαφή με το οδόστρωμα φροντίζουν ειδικά ελαστικά μαλακής γόμας, για καλύτερη πρόσφυση σε κρύα και βρεγμένη άσφαλτο. Επίσης, το Granta Sport εξοπλίζεται με δισκόφρενα και στους πίσω τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store