Κεραυνοβολούν τα νέα Mini Cooper & Αceman JCW

Η Mini παρουσιάζει τις κορυφαίες εκδόσεις των Cooper EV και Aceman, βάζοντας για πρώτη φορά το όνομα «John Cooper Works» σε ηλεκτρικά μοντέλα και δημιουργώντας δυο από τα πιο «καυτά» τετράτροχα μηδενικών ρύπων.

Αμφότερα ξεχωρίζουν εμφανισιακά από τις -κλασικές για JCW– σπορ πινελιές στο αμάξωμα, όπως εκφράζονται κυρίως από το κόκκινο (Chili Red) χρώμα στην οροφή, τους καθρέπτες, τα αυτοκόλλητα στο καπό (στο Cooper), τις δαγκάνες των φρένων και τις ενθέσεις στους προφυλακτήρες. Ο διαχύτης και η αεροτομή επίσης συνεισφέρουν στην οπτική διαφοροποίηση (και την αεροδυναμική), ενώ δεν γινόταν να απουσιάζουν τα απαραίτητα διακριτικά στις εμπρός πόρτες και εκείνη του πορτμπαγκάζ. Εξυπακούεται ότι το σχέδιο στις ζάντες αλουμινίου είναι αποκλειστικό για τα δυο JCW, φτάνοντας τις 18 ίντσες στο Cooper και τις 19 στο μεγαλύτερο Aceman.

Στο εσωτερικό συνεχίζει το «ερυθρόδερμο» μοτίβο, με το κόκκινο χρώμα να απαντάται στο ταμπλό, τις ραφές, τις ζώνες και τα προσκέφαλα. Suede και δερμάτινες επενδύσεις (από ανακυκλωμένα/ανακυκλούμενα υλικά) καλύπτουν το σύνολο των επιφανειών, ενώ το τριάκτινο τιμόνι διαθέτει στη βάση του το λογότυπο «John Cooper Works» ώστε να μπαίνει στο κλίμα και ο πλέον αδαής.

Την κίνηση των Mini JCW Electric και JCW Aceman αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας 258 ίππων και 350 Nm, τοποθετημένος μπροστά και τροφοδοτώντας τον αντίστοιχο άξονα. Οι επιδόσεις που προσφέρει είναι κάτι παραπάνω από καλές, καθώς το τρίθυρο hot hatch επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 5,9 δλ., ενώ το SUV θέλει 6,4 δλ. για την ίδια μέτρηση. Και τα δύο περιορίζονται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ./ώρα, ενώ αντλούν ενέργεια από μια συστοιχία 54,2 kWh. Αναμενόμενα οι αριθμοί είναι υπέρ του χάτσμπακ και στην αυτονομία, φτάνοντας μέχρι τα 370 χλμ. έναντι 355 χλμ. στο Aceman.

Τα δυο βρετανικά μοντέλα θα κατασκευάζονται αρχικά στην Κίνα, ωστόσο από το 2026 η παραγωγή θα γίνεται και στην Οξφόρδη.

Get it on Google Play Download on the App Store