Θα κάψει καρδιές το Hyundai Elantra N (+video)

Η Hyundai βρίσκεται σε N αναβρασμό τον τελευταίο καιρό. Μετά την επιβεβαίωση για Tucson N, το λανσάρισμα του -επίσης 290 ίππων- Sonata N Line, την πρεμιέρα του ηλεκτρικού πρωτοτύπου RM20e των 820 ίππων και 960 Nm ,την ανανέωση/αναβάθμιση του i30 N, την παρουσίαση του i20 N , έρχεται το Elantra N να προστεθεί στα «πυροτεχνήματα».

Διαβάστε επίσης: Έρχεται «πατημένο» το Hyundai Kona N (+video)

Το μικρομεσαίο σεντάν έχει ήδη παρουσιαστεί σε έκδοση N Line, όμως τα πρωτότυπα που γυρνάνε στο Nurburgring δεν άφηναν αμφιβολία για την εξέλιξη κανονικότατης έκδοσης N. Μια δυνατή πρώτη γεύση είχαμε πάρει από το αγωνιστικό TCR, που συνοδευόταν από φωτογραφίες της έκδοσης παραγωγής με καμουφλάζ. Τώρα, με πολύ λιγότερα οπτικά εμπόδια, οι Κορεάτες μας δείχνουν την κορυφαία μορφή του Elantra, που αναμένεται να κερδίσει όλες τις εντυπώσεις!

Τα αυτοκόλλητα καλύπτουν μεν, αλλά δεν κρύβουν τη διαμόρφωση του αμαξώματος. Μπροστά, ο επιθετικός προφυλακτήρας με τους ευμεγέθεις αεραγωγούς δίνει στο στίγμα, για να ακολουθήσουν οι περίτεχνα σχεδιασμένες 19άρες ζάντες, οι πλαϊνές ποδιές, ο πίσω προφυλακτήρας με τον διαχύτη και τις εκατέρωθεν τοποθετημένα μπούκες, αλλά και η αεροτομή στην πόρτα του πορτμπαγκάζ.

Δείτε ακόμα: «Ματσάρα» μεταξύ i30 N και Civic Type R (+video)

Οι επιρροές από το i30 N συνεχίζονται και στο μηχανοστάσιο. Ο 2λιτρος T-GDI θα είναι παρών, με 275-280 ίππους να καταλήγουν στους εμπρός τροχούς. Μικρότερη έκδοση 250 ίππων δεν αποκλείεται, ενώ ακόμα πιο σίγουρη είναι η προσφορά του νέου 8τάχυτου DCT διπλού συμπλέκτη στο πλευρό του 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Η επίσημη πρεμιέρα αναμένεται στις αρχές του 2021, με τις πωλήσεις να ξεκινούν λίγο αργότερα.

Get it on Google Play Download on the App Store