Νέο μίνι ηλεκτρικό Crossover Hyundai Inster

Η Hyundai παρουσιάζει για πρώτη φορά το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μίνι Crossover μοντέλο της Inster, το οποίο θα πραγματοποιήσει πρεμιέρα στα τέλη Ιουνίου, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Busan, Κορέα. Η ονομασία του προέρχεται από τις λέξεις «intimate» (οικείο) και «innovative» (καινοτόμο), ενώ αντικατοπτρίζει επίσης την εξέλιξη από το βενζινοκίνητο Hyundai Casper που παρουσιάστηκε το 2021 και πωλείται αποκλειστικά στην Κορέα.

Εξάλλου οι ομοιότητες εξωτερικά του νέου Hyundai Inster με το Casper γίνονται άμεσα ορατές. Ίδιο ακριβώς δεν είναι, αφού όπως διακρίνεται από τις πρώτες φωτογραφίες που έδωσε η Hyundai στη δημοσιότητα παρατηρούμε διαφορές στα φωτιστικά σώματα με το σχέδιο pixel (αλά Ioniq) και στους προφυλακτήρες. Επίσης, μπροστά κυριαρχούν τα κυκλικά φώτα LED ημέρας. Διαστάσεις δεν ανακοινώθηκαν, ωστόσο δεν θα διαφέρουν κατά πολύ από εκείνες του Casper των 3.595 χλστ. μήκους (3.670 χλστ. το i10). Για το εσωτερικό δεν έχουμε ακόμα εικόνα, αν και αναμένεται να μη διαφέρει ριζικά από εκείνο του Casper.

Σύμφωνα με τη Hyundai, το Inster θα θέσει νέα δεδομένα στην τεχνολογία, στα συστήματα ασφαλείας και της αυτονομίας για τα δεδομένα της κατηγορίας. Συγκεκριμένα θα προσφέρει μέγιστη αυτονομία 355 χιλιόμετρα, τα οποία θα είναι περισσότερα στην πόλη όπου είναι ο κύριος προσανατολισμός του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με παλαιότερες αναφορές, στόχος της Hyundai είναι το πιο οικονομικό ηλεκτρικό της μοντέλο να προσφέρεται κάτω από 20.000 ευρώ, δηλαδή όσο ένα προσιτό supermini, ή λίγο πιο πάνω από ένα συμβατικό μίνι. Αν μάλιστα όταν έρθει ισχύει και η όποια κρατική επιδότηση, τότε η τιμή του θα είναι «χάρισμα».

Get it on Google Play Download on the App Store