Το νέο Honda Civic Type R ορμάει στην πίστα (+video)

Η Honda έφερε το νέο Civic Type R στο Σαλόνι του Τόκιο δίχως να αφαιρέσει το καμουφλάζ του, αλλά δίνοντάς μας για πρώτη φορά επίσημα πλάνα του αυτοκινήτου εν δράσει. Κι όχι από ένα οποιοδήποτε μέρος, αλλά από την πίστα της Suzuka.

Το νέο «Τάπερ» το έχουμε ήδη απολαύσει μέσω ανεξάρτητων video στο Nurbugring, ενώ πριν λίγο καιρό είχαν δημοσιευτεί φωτογραφίες του από τις δοκιμές εξέλιξης στην ιδιόκτητη πίστα της Honda. Άλλο, όμως, να το βλέπουμε μέσα από τη σκηνοθετική οπτική του «Big H». Όπως το σημερινό FK, έτσι και το επερχόμενο FL αναμένεται να πάρει σβάρνα τα ανά τον κόσμο σιρκουί με σκοπό -τι άλλο;- την κατάρριψη ρεκόρ γύρου. Τα περισσότερα, εξάλλου, ανήκουν ήδη στο Type R.

Μέχρι στιγμής η Honda έχει επιβεβαιώσει πως θα είναι αποκλειστικά χειροκίνητο, και βενζινοκίνητο. Ο 2.0 VTEC Turbo θα διατηρηθεί κάτω από το καπό, αλλά κατά πάσα πιθανότητα με ισχύ περισσότερη των 310 ίππων και 400 Nm του σημερινού. Οι φήμες κάνουν λόγο για 320-330 άλογα, ενώ κάποια πιο «τραβηγμένα» σενάρια αναφέρουν την προοπτική μελλοντικής έκδοσης 400 ίππων, σε συνδυασμό με τετρακίνηση. Σίγουρο, ωστόσο, είναι μόνο το μπροστοκίνητο Type R που βλέπουμε, στους 310+ ίππους.

Αντιστοίχως βελτιωμένες θα είναι και οι επιδόσεις. Τα 5,8-5,9 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα του σημερινού αναμένεται να κατέβουν στην περιοχή των 5,5 δλ., με τυχόν πιο σκληροπυρηνική έκδοση (στα πρότυπα του σημερινού Limited Edition) να κινείται στα 5,2-5,3 δλ. και τα 280 χλμ./ώρα τελικής. Για τις λεπτομέρειες θα χρειαστεί να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή, καθώς το λανσάρισμα του νέου Civic Type R είναι προγραμματισμένο για μέσα στο έτος, δίχως να δίδεται ακριβής ημερομηνία. Η Honda, πάντως, υπόσχεται πως «θα είναι το καλύτερο Type R όλων των εποχών».

Get it on Google Play Download on the App Store