Καθ’ οδόν το νέο Suzuki Swift με πολλές αλλαγές

Μπορεί να μην του φαίνεται, αλλά το σημερινό Suzuki Swift είναι μαζί μας ήδη 7 χρόνια. Η πέμπτη γενιά του σουπερμίνι από το Χαμαμάτσου παρουσιάστηκε το 2016, οπότε καιρός είναι για ένα facelift, το οποίο οι Ιάπωνες προγραμματίζουν για τα τέλη του μηνός.

To Swift Concept, που παρουσιάστηκε εν όψει Japan Mobility Show, τυπικά είναι πρωτότυπο, αλλάεπί της ουσίας φανερώνει με κάθε λεπτομέρεια το ανανεωμένο μοντέλο. Τα ανασχεδιασμένα φανάρια και η νέα, μικρότερη μάσκα τραβούν τα βλέμματα εμπρός, όπως και η μετακόμιση του σήματος από τη γρίλια στον προφυλακτήρα. Τη θέση του στη μάσκα παίρνει ένα σετ ραντάρ και κάμερας, οπότε δεδομένα το νέο Swift θα εξοπλίζεται με περισσότερα και εκσυγχρονισμένα συστήματα ασφαλείας. Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά, θα δούμε κάτω από τον καθρέπτη μια ακόμα κάμερα, λογικά για την αναγνώριση τυφλής γωνίας.

Το καπό εμφανίζεται πιο στρογγυλεμένο, ενώ η γραμμή που ξεκινά από τα εμπρός φτερά φτάνει μέχρι το τέλος, πίσω. Εκεί όπου τα φανάρια διαφοροποιούνται ακόμα περισσότερο σε σχέση με του σημερινού Swift, συγκριτικά με το τι συμβαίνει στα εμπρός. Η εμφανέστερη διαφορά στο προφίλ πάντως, πέρα από τα διαφορετικά σχέδια στις ζάντες αλουμινίου, εντοπίζεται επί των πίσω θυρών. Εκεί οι κρυφές χειρολαβές στο πλαίσιο της πόρτας αποχωρούν, για να αναλάβουν κλασικές πάνω στο πάνελ.

Στο εσωτερικό συναντάμε πολύ εκτενέστερες διαφοροποιήσεις, καθώς ολόκληρο το ταμπλό αλλάζει -κι όχι μόνο αυτό, αλλά παίρνει κλίση προς τον οδηγό! Οι στρογγυλοί αεραγωγοί δίνουν τη σκυτάλη σε οριζόντιους, με μια ευμεγέθη οθόνη αφής για το infotainment από πάνω. Η διάταξη θυμίζει αρκετά εκείνη του S-Cross, αναβαθμίζοντας ολιστικά το διάκοσμο της καμπίνας. Τα υλικά επίσης αναμένονται ποιοτικότερα, ενώ δεν θα λείπουν οι νέες επενδύσεις.

Το σήμα «Hybrid» στα εμπρός φτερά υποδηλώνει πως δεν θα έχουμε αλλαγές στη γκάμα των κινητήρων, με τον υβριδικό ατμοσφαιρικό 1.2λτ. των 83 ίππων και τον αντίστοιχο 1.4 τούρμπο των 129 ίππων να συνεχίζουν κανονικά. Το νέο Swift θα παρουσιαστεί αρχικά για την αγορά της Ιαπωνίας, αλλά μέσα στο επόμενο έτος θα έρθει και στα μέρη μας.

Get it on Google Play Download on the App Store