Νέο Ford Mondeo Sport 2.0λτ. τούρμπο με 309 άλογα

Μπορεί στην Ευρώπη να έχει καταργηθεί εδώ και δυο χρόνια το Mondeo, όμως στην Κίνα η Ford όχι μόνο συνεχίζει κανονικά τη διάθεσή του, αλλά προσφέρει μέχρι κουπέ-SUV επιλογή! Το Mondeo Sport μόλις παρουσιάστηκε, με 2.0λιτρο υβριδικό τούρμπο κινητήρα και ισχύ που ξεπερνά άνετα τα 309 άλογα.

Το νέο Mondeo Sport επί της ουσίας είναι το Evos, με άλλο όνομα. Tο δυναμικό και γεμάτο ανάγλυφες επιφάνειες αμάξωμα διαθέτει πληθωρικές διαστάσεις, με μήκος 4.920 χλστ., πλάτος 1.920 χλστ., ύψος 1.600 χλστ. και μεταξόνιο 2.945 χλστ. Κύρια σχεδιαστικά του γνωρίσματα αποτελούν τα λεπτά φωτιστικά σώματα εμπρός που ενώνονται με μια οριζόντια λωρίδα, η μεγάλη μάσκα και ο μυώδης προφυλακτήρας. Στο πλάι θυμίζει εν μέρει τη Mustang Mach-E στα πίσω φτερά και το επικλινές τελείωμα του πίσω άκρου, όπου εκεί κυριαρχούν τα σχήματος οριζόντιου «U» φανάρια.

Στο εσωτερικό δεν μοιάζει με κανένα άλλο Ford και έχουμε να κάνουμε για πραγματική επανάσταση αναφορικά με τα δεδομένα του «Μπλε Οβάλ». Απόλυτος πρωταγωνιστής η θεόρατη διάταξη της οθόνης, που φτάνει τα 1,1 μέτρα σε πλάτος! Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι φυσιολογικός σε μέγεθος με τις 12,3 ίντσες, όμως η οθόνη του συστήματος πολυμέσων κάνει όλη τη διαφορά, μετρώντας 27 ίντσες και ανάλυση 4K! Το λογισμικό του SYNC+ 2.0 συνεργάζεται με λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης της Baidu και προσφέρει συνδεσιμότητα online. Κάτι που σημαίνει πως οι αναβαθμίσεις γίνονται αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο. Σε πολύ καλό επίπεδο και οι χώροι, με ένα πορτμπαγκάζ 527 λίτρων να φτάνει ως τα 1.550 λίτρα κατόπιν αναδίπλωσης των πίσω καθισμάτων.

Την κίνηση του Mondeo Sport ωστόσο, δεν αναλαμβάνει ο 2.0λιτρος τετρακύλινδρος τούρμπο των 238 ίππων από το Evos. Για την ακρίβεια δεν την αναλαμβάνει μόνος του, καθώς ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας συνεργάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ και παράγουν συνδυαστικά 309 ίππους. H κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω κιβωτίου CVT, δίχως όμως η Ford να ανακοινώνει επιδόσεις. Αυτό που μας λέει, είναι ότι η αυτονομία του full hybrid SUV φτάνει μέχρι τα 915 χλμ. (στον κινεζικό κύκλο CLTC).

Οι τιμές του Mondeo Sport ξεκινούν στην Κίνα από τις 209.800 γουάν (26.924 ευρώ) για την απλή έκδοση και από τις 229.800 γουάν (29.491 ευρώ) για το ST-Line των φωτογραφιών.

Get it on Google Play Download on the App Store