Νέο και εορταστικό Fiat 500 Tributo Trepiuno

Η σύγχρονη μετενσάρκωση του Fiat 500 αποτελεί τεράστια επιτυχία για τους Ιταλούς, ακόμα και σήμερα, 17 χρόνια μετά το λανσάρισμά του. Το χαριτωμένο και νοσταλγικό στυλ του έχει κερδίσει τις καρδιές περισσότερων από 3,2 εκατομμυρίων αγοραστών, όμως όλα ξεκίνησαν μια εικοσαετία πριν. Όταν στις 4 Μαρτίου του 2004, στο Σαλόνι της Γενεύης, έκανε πρεμιέρα το πρωτότυπο Trepiuno. Για να γιορτάσει την 20ή επέτειο από τα αποκαλυπτήρια, η Stellantis Heritage δημιούργησε μια νέα περιορισμένη έκδοση του ιταλικού μικρού, με το όνομα Tributo Trepiuno .

Η ειδική και εορταστική έκδοση βασίζεται στο 500 Hybrid, αλλά διαθέτει αρκετές εξωτερικές και εσωτερικές πινελιές που εμπνέονται από τη σχεδίαση του πρωτότυπου, το οποίο με τη σειρά του πήρε ιδέες από το αρχέγονο 500 του 1957. Το Tributo Trepiuno είναι βαμμένο σε μια ειδική απόχρωση του λευκού και πατάει σε νέες, ειδικά σχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου με πέντε διπλές ακτίνες και χρωμιωμένο φινίρισμα. Άλλες αναφορές στο πρωτότυπο περιλαμβάνουν τις κόκκινες πινελιές στα πίσω φώτα και τα παλιά σήματα της Fiat με μπλε φόντο, που απαντώνται στη μάσκα, την πόρτα του χώρου αποσκευών και τα καπάκια των τροχών.

Στην καμπίνα των επιβατών συναντάμε έναν μοναδικό συνδυασμό κόκκινου και λευκού, με την απόχρωση του πρώτου να φέρνει και προς καφέ. Το ταμπλό καλύπτεται από τα αυθεντικά σκίτσα του πρωτότυπου, ενώ τα καθίσματα οδηγού-συνοδηγού (όλο το σαλόνι δερμάτινο) φέρουν κεντημένο το «Trepiuno» και τα γράμματα «XX», που αναπαριστούν τον αριθμό 20 στα λατινικά. Το εσωτερικό των θυρών, οι πλαϊνές επενδύσεις πίσω και οι πλάτες των αντίστοιχων καθισμάτων είναι ντυμένες στο ίδιο χρώμα, ως αναφορά στην εσωτερική διαμόρφωση του πρωτότυπου.

Η Fiat δεν ανακοίνωσε τους αριθμούς παραγωγής και τις τιμές του 500 Tributo Trepiuno, αλλά υπογράμμισε ότι όλα τα διαθέσιμα αυτοκίνητα της περιορισμένης έκδοσης θα πιστοποιηθούν και θα πωληθούν απευθείας από το τμήμα Stellantis Heritage.

Get it on Google Play Download on the App Store