Φρεσκάδα και έξτρα ασφάλεια για όλη τη γκάμα Dacia

Η Dacia έχει τη χαρά να απολαμβάνει μια από τις πιο επιτυχημένες γκάμες στην Ευρώπη. Το Logan, ας πούμε, είναι πρώτο σε πωλήσεις στη Ρουμανία και τρίτο στο Μαρόκο. Το Sandero ήρθε δεύτερο το 2023 σε όλη την Ευρώπη, ενώ το Jogger πρόλαβε ήδη να περάσει το ορόσημο των 100.000 μονάδων. Η γαλλορουμανική φίρμα προχωρά σε ανανέωση όλων των μοντέλων, αναβαθμίζοντας παράλληλα τον εξοπλισμό τόσο της άνεσης όσο και της ασφάλειας.

Καταρχάς τα Sandero και Logan αποκτούν νέα χρώματα στο αμάξωμα, σαν το Safari Beige που βλέπουμε (αποκλειστικά στο Sandero Stepway) ή τα Shale Grey και Cedar Green, που ντύνουν τα Sandero Streetway και Logan στις φωτογραφίες. Τις νέες αποχρώσεις (πλην Safari Beige) διαθέτει και το Jogger, το οποίο ταυτόχρονα αποκτά σημαντική αναβάθμιση στην ψηφιακότητα της καμπίνας με τη μορφή του ψηφιακού πίνακα οργάνων των 7 ιντσών (μόνο το Hybrid 140 όμως), από το ολοκαίνουργιο Duster. Φυσικά δεν θα γινόταν να λείπουν οι νέες επενδύσεις από το εσωτερικό, την ώρα που το Sandero προσθέτει στο παλμαρέ του την έκδοση Journey.

Οι κυριότερες αλλαγές/αναβαθμίσεις ωστόσο, εντοπίζονται στον νευραλγικό τομέα της ασφάλειας. Η Dacia, όπως και όλοι οι κατασκευαστές, καλούνται να συμμορφωθούν με τις νόρμες GSR (Global Safety Regulation) II που επιβάλλουν την υποχρεωτική τοποθέτηση στο στάνταρ εξοπλισμό των νέων αυτοκινήτων επιπλέον συστημάτων ασφαλείας. Το αυτόματο φρενάρισμα με αναγνώριση πεζών και ποδηλατών, η ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας και η διατήρηση αυτής, η αναγνώριση σήμανσης με ειδοποίηση ορίου ταχύτητας, η αναγνώριση τυφλού σημείου και, ίσως πάνω από όλα, η τοποθέτηση καταγραφέα δεδομένων («μαύρο κουτί» αλλιώς), από τον Απρίλιο και μετά θα είναι στάνταρ σε όλα τα νέα αυτοκίνητα, περιλαμβανομένων φυσικά των Dacia. Τότε θα λανσαριστούν εξάλλου, μαζί με νέα χαρακτηριστικά ευχρηστίας του οδηγού (αυτόματα φώτα και καθαριστήρες, θύρες USB-C και άλλα).

Get it on Google Play Download on the App Store