Τα «νεφρά» της BMW γίνονται οθόνες! (+video)

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σχεδιαστικά γνωρίσματα σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία, ετοιμάζεται να αλλάξει από τις ρίζες του. Ο λόγος για τα παραδοσιακά «νεφρά» της BMW, που έχουν βαλθεί να κάνουν ρεκόρ σχολίων και επικρίσεων τα τελευταία χρόνια. Έπειτα από τις τάσεις γιγαντισμού (σε 7άρα, X7 και XM) και την κάθετη διαρρύθμιση (σε 4άρα, Μ3/Μ4, i4, iX), έρχεται η στιγμή που θα τα δούμε να μεταλλάσσονται σε οθόνες!

Οι Γερμανοί δημοσίευσαν νέο teaser από το επερχόμενο πρωτότυπο Vision Neue Klasse, που θα κάνει ντεμπούτο στις 2 Σεπτεμβρίου και θα δείξει τις μελλοντικές κατευθύνσεις της BMW τόσο σχεδιαστικά, όσο και τεχνολογικά. Με το Neue Klasse θα κάνει πρεμιέρα η πολυαναμενόμενη ομώνυμη ολοκαίνουργια πλατφόρμα, που θα αποτελέσει θεμέλιο ολόκληρης της ηλεκτρικής γκάμας των Βαυαρών στο μέλλον. Από τη στιγμή που μιλάμε για EVs, καταλαβαίνουμε ότι αεραγωγοί στη μάσκα και εισαγωγές στον προφυλακτήρα δεν χρειάζονται, καθώς δεν υπάρχουν ψυγεία και μπλοκ από πίσω για να ψύχουν. Κατά συνέπεια, οι σχεδιαστές μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.

Αυτοί της BMW έχουν επανειλημμένως αποδείξει πως του αρέσει να πειραματίζονται με τα «νεφρά», προκαλώντας αναλόγως τις αντιδράσεις του κοινού. Η νέα φιλοσοφία δεδομένα θα φέρει τις αντίστοιχες εξελίξεις, καθώς μια από τις πιο διαχρονικές εφαρμογές σε μάσκα αυτοκινήτου θα περάσει στο επόμενο στάδιο. Μετά από τα μεγέθη και τα σχήματα, τα νεφρά από το Μόναχο θα εξελιχθούν σε αυτό που λατρεύουν όλα τα σύγχρονα τετράτροχα (ειδικά τα ηλεκτρικά): σε οθόνες! Το video μας δείχνει δυο πολυγωνικά στοιχεία, που ναι μεν θυμίζουν τη διαμόρφωση των εισαγωγών στο εμπρός μέρος των BMW, αλλά στην ουσία είναι μόνιτορ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά διαδραστικής τεχνοτροπίας. Αναλόγως της ταχύτητας, του τοπίου ή γενικότερα των εξωτερικών συνθηκών, προβάλλουν τα ανάλογα γραφικά. Εδώ βλέπουμε το βασικό layout, όπου απλά αναβοσβήνουν, όμως υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές – απλά, η BMW τα φυλάει για την πρεμιέρα του Neue Klasse, στο προσεχές Σαλόνι της Φρανκφούρτης.

Get it on Google Play Download on the App Store