M5 Touring 750 ίππων το δώρο της BMW (+video)

Τα Χριστούγεννα μπορεί να πέρασαν, αλλά εμείς σαν έθιμο έχουμε την Πρωτοχρονιά για τα δώρα. Η BMW μας έχει τυλίξει σε ένα υπέροχο αμπαλάζ το δικό της, κρύβοντας από κάτω την πρώτη M5 Touring όλων των εποχών και μάλιστα, με 750 άλογα!

Ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί ούτε η κανονική Σειρά 5 Touring, ούτε η M5, όμως οι Βαυαροί έχουν επιβεβαιώσει καιρό τώρα πως θα κυκλοφορήσουν και οι δύο για τη G60. Το εορταστικό teaser μας δείχνει οπτική τόσο εμπρός όσο και πίσω, όπου παρατηρούμε τις χρυσαφί ζάντες, τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και την αεροτομή στην οροφή. Από μπροστά βλέπουμε τον επιθετικότατο προφυλακτήρα, που παραπέμπει σε εκείνον της M4 CSL, αλλά και μια ιδέα από το πώς θα είναι φανάρια και «νεφρά». Το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχει μπόλικο πορτμπαγκάζ, αφού ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης θα τη χρησιμοποιεί για τις ταχυμεταφορές των δώρων του.

Επίσης σίγουρο είναι το κινητήριο σύνολο που θα βρίσκεται στο μηχανοστάσιο, χαρίζοντας στη M5 G60 δυο πρωτιές: αφενός πρεμιέρα με plug-in υβριδικό συνδυασμό, αφετέρου η ισχυρότερη M5 παραγωγής όλων των εποχών! Από το 2021 είχε διαρρεύσει πως η επόμενη M5 θα συνδύαζε τον 4.4 V8 twinturbo με ηλεκτροκινητήρα, σε ένα plug-in υβριδικό σύνολο που τελικά έκανε πρεμιέρα στην XM. Εκεί, στη βασική της διάταξη, η PHEV μονάδα παράγει συνδυαστικά 653 ίππους και 800 Nm, ξεπερνώντας κατά 17 ίππους την απερχόμενη M5 CS. Η XM Red Label πάει ακόμα παραπέρα, φτάνοντας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα δύναμης για BMW παραγωγής: 750 άλογα και 1.000 Nm ροπής!

Η κορυφαία μορφή του συνδυασμού βενζινοκινητήρα-ηλεκτρομοτέρ στην XM, αναμένεται να είναι η βασική στην επόμενη M5. Μια θεαματική βελτίωση 150 ίππων και 250 Nm σε σχέση με τη σημερινή M5, +125 άλογα συγκριτικά με την Competition (ίδια η ροπή) και στα 115 άλογα παραπάνω από την CS, η οποία μέχρι το λανσάρισμα της XM (και αργότερα της Red Label) ήταν η ισχυρότερη BMW παραγωγής στα χρονικά. Υπομονή μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα, όταν αναμένεται να σκίσει το περιτύλιγμα ο petrolhead Άγιος.

Get it on Google Play Download on the App Store