Η σκοτεινή πλευρά της Bentley Bentayga Black Edition

Η Bentley δεν φείδεται ειδικών εκδόσεων για τα μοντέλα της, με την Bentayga να μην αποτελεί φυσικά εξαίρεση. Παρόλα αυτά, η νέα Black Edition ενσωματώνει κάτι που κανένα άλλο αυτοκίνητο των Βρετανών δεν ξαναείχε ποτέ, στα 105 χρόνια της φίρμας.

Το ματ ανθρακί χρώμα και οι μαύρες 22άρες ζάντες δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά συνδράμουν στη διαμόρφωση μιας ιδιαίτερης εικόνας για την Black Edition. Το ίδιο κάνουν τα σήματα στα φτερά και οι χρυσαφί πινελιές στα αεροδυναμικά στοιχεία, όπως απαντώνται στον εμπρός προφυλακτήρα, τις πλαϊνές ποδιές και τον διαχύτη. Σε παρεμφερή απόχρωση βάφονται και οι δαγκάνες των φρένων, ωστόσο τη μεγαλύτερη διαφορά την κάνουν τα σήματα της Bentley. Για πρώτη φορά από το 1919, όταν πρωτοκύλησε τους τροχούς του αυτοκίνητο της φίρμας από το Crewe, τα φτερά πέριξ του «B» είναι μαύρα!

Καμιά άλλη Bentley σε 105 χρόνια πορείας, ούτε παραγωγής μήτε αγωνιστική, δεν είχε αυτή τη λεπτομέρεια. Κάτι που αυτομάτως δίνει στην Bentayga Black Edition ιστορικής εμβέλειας σημασία, έστω κι αν επί της ουσίας δεν είναι κάτι άλλο από ειδική έκδοση με διαφορετικά χρώματα, body kit και εσωτερικό «πνιγμένο» στο συνδυασμό μαύρου-χρυσαφί (και πορτοκαλί, μέσω του ambient φωτισμού).

Αλλαγές δεν υπάρχουν κάτω από το καπό, όπου η Black Edition προσφέρεται με δυο διαφορετικές επιλογές. Η βασική συνδυάζει τον 3.0 V6 twinturbo με ηλεκτροκινητήρα, σε μια plug-in υβριδική διάταξη 462 ίππων που επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα εντός 5,5 δλ. και φτάνει μέχρι τα 250 χλμ./ώρα τελικής. Οι πιο απαιτητικοί μπορούν να πάρουν τον 4.0 V8 twinturbo των 550 ίππων και 770 Nm, να πατήσουν τέρμα το γκάζι και να φτάσουν μέχρι τα 290 χλμ./ώρα, αφού πρώτα συμπληρώσουν 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4,5 δλ.

Get it on Google Play Download on the App Store