Αστέρας το νέο Hyundai Ioniq 5 Disney100 Platinum

Hyundai και Disney γιορτάζουν τα 100 χρόνια από τη δημιουργία του κινηματογραφικού/τηλεοπτικού τιτάνα, με μια επετειακή έκδοση του Ioniq 5. Tο Disney100 Platinum Edition ξεχωρίζει λίγο εξωτερικά από τα υπόλοιπα Ioniq 5, αλλά τη μεγάλη διαφορά την κάνει στην καμπίνα.

Από πλευράς αμαξώματος και γενικότερου παρουσιαστικού, κύρια αλλαγή αποτελούν οι ειδικά σχεδιασμένες ζάντες που μιμούνται τα αυτιά του πιο θρυλικού ήρωα της Disney: του Mickey Mouse! Από εκεί και πέρα μόνο τα σηματάκια «Disney100» δίνουν το στίγμα της ειδικής έκδοσης. Ευτυχώς κάνει ρελάνς στο εσωτερικό, όπου η ατμόσφαιρα είναι ξεκάθαρα Disney και αγκαλιάζει τους επιβάτες με την «αστερόσκονη» της μεγαλύτερης βιομηχανίας στο χώρο του θεάματος. Με αστερόσκονη -έστω, σε ψηφιακή μορφή- καλωσορίζει η οθόνη του συστήματος πολυμέσων, αφού έχει ανοίξει με χαρακτηριστικές μελωδίες της Disney και το logo «Disney100». Το ίδιο λογότυπο συναντάμε στα προσκέφαλα, το υποβραχιόνιο και τα χαλάκια, ενώ η μορφή του Mickey Mouse απαντάται στο εσωτερικό των θυρών.

Η Hyundai δεν ανακοινώνει ποια έκδοση περικλείει το Ioniq 5 Disney100, αλλά κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε για το δικινητήριο AWD των 325 ίππων και τη μπαταρία των 77,4 kWh. Αντίθετα δηλώνει περήφανα πως αφενός η παραγωγή θα περιοριστεί στις 1.000 μονάδες, αφετέρου πως η επίσημη πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στο αμερικανικό Dancing with the Stars! Από πλευράς λεπτομερειών διαθεσιμότητας, μοιρασμένη η κατάσταση. Τιμή δεν έχουμε, αλλά ξέρουμε πως οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο και θα αφορούν, αρχικά τουλάχιστον, την αγορά της Βορείου Αμερικής.

Get it on Google Play Download on the App Store