Αγνή ταχύτητα η νέα Mercedes-AMG Mythos PureSpeed

Η Mercedes-AMG παρουσίασε το πρώτο μοντέλο της σειράς Mythos, το οποίο υπόσχεται αγνή ταχύτητα και αγωνιστική αίσθηση. Η Mythos PureSpeed μεταφέρει την αίσθηση, αλλά και την εικόνα, των μονοθεσίων της Formula 1 στα αυτοκίνητα δρόμου, οπότε ποιο ιδανικότερο μέρος για πρεμιέρα από το Μονακό.

Εν όψει του Grand Prix το προσεχές Σαββατοκύριακο, οι Γερμανοί παρουσίασαν μια κατασκευή που επαναφέρει εικόνες από την 300 SLR Stirling Moss. Παρμπρίζ πλέον δεν υφίσταται, ούτε οροφή, ούτε πλαϊνά παράθυρα/κολώνες. Τη θέση τους έχει πάρει ένα ειδικά διαμορφωμένο halo, σαν αυτό που φέρουν τα μονοθέσια της F1. Το ντεγραντέ χρώμα, που περνάει από βυσσινί σε μαύρο, αντλεί έμπνευση από το One, ενώ από το hypercar της Mercedes-AMG είναι παρμένος και ο προφυλακτήρας. Οι αεροδυναμικές προσθήκες περιμετρικά του αμαξώματος έχουν εξελιχθεί σε σήραγγα, όπως και το περίτεχνο σχέδιο των ανθρακονημάτινων ζαντών. Και κάπου εδώ, τελειώνει η πληροφόρηση από τους Γερμανούς.

Η Mercedes-AMG αναφέρει πως η Mythos PureSpeed βασίζεται στην SL 63, δίχως να αποσαφηνίζει ποια έκδοση. Αν είναι η απλή 63άρα, μιλάμε για 585 ίππους από τον 4.0 V8 twinturbo. Αν είναι η κορυφαία plug-in hybrid SL 63 E-Performance, πάμε στα 816 άλογα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτω από το μακρύ καπό, φωλιάζει ο διτούρμπινος οκτακύλινδρος των 3.982 κ.εκ. Επίσης σίγουρο είναι ότι η ζυγαριά δείχνει λιγότερα κιλά σε σχέση τόσο με την SL 63, όσο πολύ περισσότερο με την E-Performance (1.895 κιλά η πρώτη, πάνω από 2 τόνους η δεύτερη). Αναμενόμενα περιμένουμε ένα 0-100 χλμ./ώρα στην περιοχή των 3,0 δλ. (3,6 δλ. η SL 63, 2,9 δλ. η E-Performance) και μια τελική άνω των 310 χλμ./ώρα (315 χλμ./ώρα και 317 χλμ./ώρα αντίστοιχα).

Ούτε τιμή αναφέρεται, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην κυμαίνεται η PureSpeed σε πολύ υψηλά εξαψήφια επίπεδα. Συνολικά 250 κομμάτια θα κυκλοφορήσουν, αρκετά εκ των οποίων έχουν ήδη «φύγει».

Get it on Google Play Download on the App Store