Οι τιμές του νέου VW Multivan στην Ελλάδα

Ο διάδοχος του εμβληματικού «Bulli», που σημάδεψε ανεξίτηλα την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, ξεκινά την εμπορική του πορεία στη χώρα μας. Το νέου VW Multivan βρίσκεται στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να προσφέρει τις πιο VIP μετακινήσεις στην κατηγορία.

Το αμάξωμα του νέου VW Multivan διατηρεί τη βασική σχεδιαστική φιλοσοφία των προκατόχων του, όμως έχει πιο αιχμηρή αισθητική, πολλές ευθείες γραμμές, γυάλινες επιφάνειες και παραλληλόγραμμα σχήματα. Οι διαστάσεις του είναι πληθωρικές, με 4.973 χλστ. μήκος (υπάρχει έκδοση και 5.173 χλστ.), 1.941 χλστ. πλάτος, 1.903 χλστ. ύψος και μεταξόνιο 3.124 χλστ. Το Multivan εξοπλίζεται με LED φώτα στάνταρ, όμως στην έκδοση Style διατίθενται τα πιο εξελιγμένα IQ.LIGHT – LED matrix με την προσαρμοζόμενη δέσμη φωτός, ενώ για πρώτη φορά προσφέρεται με ζάντες 19 ιντσών. Η εντυπωσιακή σχεδίαση, δε, του έχει ήδη χαρίσει βραβείο Red Dot!

Παράλληλα, η σχεδίαση εξασφαλίζει έναν πολύ χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή για τα δεδομένα της κατηγορίας, στοιχείο που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου αλλά και στην δημιουργία μιας πιο ήσυχης καμπίνας για τους επιβάτες. Μιας καμπίνας που εμφανίζεται πιο high tech και ευέλικτη από ποτέ, χάρις στις στάνταρ ηλεκτρικά συρόμενες πλευρικές πόρτες και το πορτμπαγκάζ, το ψηφιακό καντράν Digital Cockpit Pro των 10,25 ιντσών και την οθόνη των 10 ιντσών για το infotainment, που συνθέτουν το Innovision Cockpit. Παράλληλα οι δύο πίσω σειρές των 5 θέσεων είναι ελαφρύτερες έως 25% και σύρονται ή αφαιρούνται, ενώ η μεσαία δεύτερη σειρά μπορεί να μετακινηθεί 180 μοίρες και να δημιουργηθεί ένα meeting room. Ανεξάρτητα και πλήρως ευέλικτα είναι και τα τρία ανεξάρτητα καθίσματα της τρίτης σειράς, με το πολλαπλών λειτουργιών τραπεζάκι να μετακινείτε σε οποιαδήποτε από τις σειρές.

 

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει -ανάλογα την έκδοση- από τριζωνικό κλιματισμό «Air Care Climatronic» και ambient φωτισμό με 30 διαφορετικές αποχρώσεις, μέχρι πανοραμική ηλιοροφή 1,83 τετραγωνικών μέτρων! Οι χώροι εξυπακούεται πως είναι προτεραιότητα για το T7, που προσφέρει χώρο αποσκευών 469 λίτρων με όλα τα καθίσματα στη θέση τους, 1.850 λίτρα στην 5θέσια διάταξη (στην έκδοση με ηλιοροφή) και 3.672 λίτρα με τη μεσαία σειρά αναδιπλωμένη (4.053 λίτρα το Long).

Η VW Commercial, ακολουθώντας την στρατηγική της «Way to Ζero», λανσάρει για πρώτη φορά το Multivan ως plug-in υβριδικό μοντέλο. Ο συνδυασμός του βενζινοκινητήρα 1.4 TSI των 150 ίππων και ενός ηλεκτροκινητήρα 115 ίππων παράγει συνδυαστικά 218 ίππους, προσφέροντας 3 προγράμματα λειτουργίας:

E-Mode. Κατά την εκκίνηση το Multivan είναι προγραμματισμένο να ξεκινά πάντα σε ηλεκτρική λειτουργία, με μόνη προϋπόθεση ότι η μπαταρία του θα είναι επαρκώς φορτισμένη και η θερμοκρασία της πάνω από τους -10 βαθμούς Κελσίου.

Hybrid Mode. O ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί υποστηρικτικά του κινητήρα TSI. Επίσης, μπορεί προσωρινά να καλύψει μικρές αποστάσεις αποκλειστικά ηλεκτρικά καθώς η διαδικασία ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση φροντίζει για την φόρτιση της μπαταρίας. Έτσι, υπάρχει πάντα αρκετή ηλεκτρική ενέργεια σε μεγάλα ταξίδια ώστε να απενεργοποιηθεί ο κινητήρας TSI ή να υποστηριχτεί με επιπλέον ισχύ όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες (π.χ. σε μία προσπέραση).

Sport Mode. Όταν ενεργοποιηθεί το Sport Mode, ο ηλεκτροκινητήρας και ο κινητήρας TSI ενώνουν τις δυνάμεις τους και αποδίδουν συνδυαστικά 350 Nm ροπής.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως 50 χλμ. (βάσει κύκλου WLTP και ανάλογα με τον εξοπλισμό) και το ηλεκτρικό μοτέρ κίνηση μόνο με το ρεύμα για ταχύτητες έως 130 χλμ./ώρα. Όταν αυτή η ταχύτητα ξεπεραστεί, το Multivan αλλάζει αυτόματα την λειτουργία του σε Hybrid Mode. Η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται πολύ εύκολα, μέσω ρεύματος AC είτε μέσω απλής οικιακής πρίζας με max. 2.3kW είτε έως 3.6 kW max. σε σταθμό φόρτισης ή οικιακό σταθμό φόρτισης (wallbox).

To νέο Multivan διατίθεται σε δυο εκδόσεις εξοπλισμού (Life και Style) και μήκος αμαξώματος (κανονικό και Long), σε τιμές που ξεκινούν από τις 59.000 ευρώ. Αναλυτικά ο τιμοκατάλογος του πολυμορφικού VW:

 

Get it on Google Play Download on the App Store