Καμένο λάστιχο από το νέο Nissan Z Nismo (+video)

Ακούμε και διαβάζουμε για αυτό εδώ και 2 χρόνια, από όταν παρουσιάστηκε το Z Coupe. Σήμερα ήρθε η ώρα για την επίσημη πρώτη του κορυφαίου «Ζορό», με τη Nissan να την πραγματοποιεί όπως αρμόζει σε αυτοκίνητο της Nismo και κίνηση στον πίσω άξονα: καμένο λάστιχο «κι άγιος ο Θεός»!

Στο video των 45 δλ. βλέπουμε κανονικά ολόκληρο το Nismo Z, όχι σαν μέρος teaser. Αμάξωμα, αεροδυναμικά βοηθήματα και ζάντες φαίνονται ξεκάθαρα, με τo ιδιαίτερο χρώμα Stealth Gray, που πρωτογνωρίσαμε στο Nismo GT-R, να μας βάζει στο κλίμα. Το ίδιο ισχύει για το ανθρακονημάτινο αεροδυναμικό πακέτο (splitter, ποδιές, αεροτομή, διαχύτη) με τις κόκκινες λεπτομέρειες, τις πολυάκτινες μαύρες 19άρες από τη RAYS και τη χαμηλότερη ρύθμιση της ανάρτησης, ενώ στο εσωτερικό δεσπόζουν τα μπάκετ της Recaro, οι suede επενδύσεις και ο συνδυασμός μαύρου-κόκκινου.

Κάτω από το καπό δεν είναι «Godzilla» το αντίστοιχο Z Coupe, αλλά μια αύξηση τουλάχιστον 50 ίππων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Επίσημες ανακοινώσεις ακόμα δεν έχουμε, αλλά οι πληροφορίες από Ιαπωνία συγκλίνουν σε μια απόδοση 450-470 ίππων (405 το απλό Z) από τον 3.0 V6 twinturbo, ενώ κάποιοι τοποθετούν τον VR30DDTT του Nismo στα 500 άλογα!. H ροπή θα είναι μίνιμουμ 500-530 Nm, δεδομένου πως στο απλό Z είναι 475 Nm, ενώ και οι επιδόσεις θα είναι σημαντικά καλύτερες. Από τη στιγμή που το Z Coupe θέλει 4,3 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα (με το 9άρι αυτόματο, 4,5 δλ. με το 6άρι χειροκίνητο), το Nismo θα πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή των 4,0 δλ., ενδεχομένως κάτω και από αυτό το όριο (3,7-3,8 δλ.).

Get it on Google Play Download on the App Store