Άτρωτη η Ford Mustang Mach-E στο αυστηρότερο crash test (+video)

H Mustang Mach-E υποβλήθηκε στη δοκιμή πλάγιας πρόσκρουσης του Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), καταφέρνοντας να διατηρήσει σχεδόν αναλλοίωτα τα κορυφαία αποτελέσματα στη βαθμολογία προστασίας των επιβατών.

O οργανισμός IIHS αυστηροποίησε το εν λόγω crash test στα τέλη του προηγούμενου χρόνου, προσαρμόζοντάς το στη σημερινή μορφή της κυκλοφορίας επί αμερικανικού -κι όχι μόνο- εδάφους. Η νέα πλάγια δοκιμή πρόσκρουσης εφαρμόζει 82% περισσότερη ενέργεια στο όχημα συγκριτικά με πριν, προσομοιώνοντας τη σύγκρουση με SUV ή pick up – τα αυτοκίνητα, δηλαδή, που συναντάμε περισσότερο στους δρόμους των Η.Π.Α. Αλλαγή εξαιρετικά χρήσιμη και για τις υπόλοιπες αγορές, καθώς τα SUVs κυριαρχούν παγκοσμίως. Με τα νέα δεδομένα, η παραμορφούμενη μπαριέρα ζυγίζει 1.905 κιλά και χτυπά το αυτοκίνητο με 60 χλμ./ώρα, αντί 1.497 κιλών και 50 χλμ./ώρα που ήταν η μέχρι πρότινος κατάσταση.

Η σημαντική αυτή διαφοροποίηση έστειλε «αδιάβαστα» 19 από τα 20 SUVs που δοκιμάστηκαν πέρσι, συν άλλα 6/7 μοντέλα που πέρασαν πριν λίγους μήνες από τις εγκαταστάσεις του IIHS. Συνολικά, δηλαδή, μόλις 2 στα 27 αυτοκίνητα κατάφεραν να αποσπάσουν βαθμολογία «καλό». Η ηλεκτρική Mustang ήρθε να σχηματίσει τριάδα, καθώς επίσης κατόρθωσε να βγει νικητής από την αναμέτρηση με τις νέες μπαριέρες του Ινστιτούτου για την Ασφάλεια τους Αυτοκινητόδρομους. Η Mach-E απέσπασε το πολυπόθητο «καλό», με τα ανδρείκελα να καταγράφουν μειωμένες πιθανότητες τραυματισμού και μόνο τον κορμό του οδηγού να εμφανίζεται ελαφρώς φορτισμένος, από τις δυνάμεις της πρόσκρουσης.

Στο μόνο σημείο που στερήθηκε πόντους το EV crossover της Ford ήταν στη δομική απόδοση, κι αυτό γιατί άνοιξαν λίγο οι πίσω πόρτες. Κάτι που ήταν αρκετό για να την κατεβάσει από το «καλό» στο «αποδεκτό» για τη συγκεκριμένη μέτρηση, αλλά δίχως να επηρεάζει την έκβαση της τελικής βαθμολογίας.

Get it on Google Play Download on the App Store