Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Skoda Kodiaq

Στις αρχές Οκτωβρίου η Skoda παρουσίασε τη δεύτερη γενιά Kodiaq, εξελίσσοντας την επιτυχημένη συνταγή της πρώτης με premium χαρακτηριστικά, την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, πιο αιχμηρό σχεδιασμό και ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Τώρα ήρθε η ώρα για το νέο SUV των Τσέχων να μπει στην παραγωγή.

Το νέο Kodiaq συνεχίζει να συναρμολογείται στο Κβασίνυ, αλλά αφού πρώτα η Skoda επένδυσε κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής, με την έμφαση να δίνεται στον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών συναρμολόγησης και συγκολλήσεων. Παράλληλα μεταφέρθηκε η παραγωγή του Superb στη Μπρατισλάβα, αυξάνοντας την ετήσια δυναμική στις 150.000 μονάδες. Με άλλα λόγια, από τις πύλες του εργοστασίου μπορούν να βγαίνουν μέχρι 410 Kodiaq MK2 την ημέρα. Χρησιμότατη και απολύτως καλοδεχούμενη αύξηση παραγωγικότητας, καθώς το μεγάλο Skoda προσφέρεται με μια ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης, πετρελαίου και εξηλεκτρισμένων συστημάτων.

Τις διαθέσιμες επιλογές των αγοραστών ανοίγει ο mild hybrid 1.5 TSI 150 hp και πιο ψηλά στους βενζινοκινητήρες τοποθετείται ο 2.0 TSI των 204 ίππων. Ντίζελ είναι οι δύο 2.0 TDI των 150 ή 193 ίππων, ενώ για πρώτη φορά το Kodiaq θα προσφέρεται ως plug-in hybrid, με τον 1.5 TSI και ένα ηλεκτροκινητήρα να δίνουν συνδυαστικά 204 ίππους. Η ηλεκτρική του αυτονομία με τη βοήθεια της μπαταρίας των 25,7 kWh ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα, τα οποία είναι πολλά για PHEV SUV. Τετρακίνηση περιλαμβάνουν στάνταρ οι κινητήρες 2.0 TDI 193 hp και 2.0 TSI 204 hp.

Εξωτερικά το νέο Skoda Kodiaq διαθέτει σαφώς πιο σπορτίφ ντιζάιν, από όποια πλευρά και να το δει κανείς. Μπροστά η διπλή διάταξη των φωτιστικών σωμάτων διατηρείται, όμως τα LED αλλάζουν σε πιο λεπτά, όπως είδαμε πρόσφατα και στο ανανεωμένο Kamiq. Στην πλατιά μάσκα εφάπτονται τα λεπτά φώτα, ενώ ο κεντρικός αεραγωγός και τα νεύρα στο καπό ενισχύουν το δυναμισμό του. Όσον αφορά τις διαστάσεις, το ήδη μεγάλο Kodiaq ΜΚ1 πήρε κι άλλο μήκος (+61 χλστ), φτάνοντας πλέον στα 4.758 χλστ. και εκτινάσσοντας τον τεράστιο χώρο αποσκευών στα 910 λίτρα (5θέσια διάταξη, 340-845 στην 7θέσια)!

Get it on Google Play Download on the App Store