Το νέο Mazda2 θα είναι Toyota Yaris!

Το σημερινό Mazda2 βρίσκεται στην αγορά από το 2014 και οι Ιάπωνες ετοιμάζουν τη διάδοχη κατάσταση. Με αρκετή βοήθεια όπως φαίνεται, καθώς δημοσίευμα του βρετανικού Autocar -που επικαλείται πηγή εκ των έσω- θέλει το επόμενο να αποτελεί παραλλαγή του Toyota Yaris!

Διαβάστε επίσης: Η Mazda ξαναβγάζει ανταλλακτικά για το πρώτο MX-5!

Οι δυο ιαπωνικές εταιρίες ούτως ή άλλως έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας, αναφορικά με την εξέλιξη τεχνολογιών επί της ηλεκτροκίνησης. Yaris και 2 δε, έχουν υπάρξει αδέρφια ξανά, καθώς το μικρό της Mazda πωλείτο με το ονοματεπώνυμο αυτού της Toyota σε Η.Π.Α. και Καναδά μέχρι πρόσφατα. Μια σύνδεση που αναμένεται να επεκταθεί τουλάχιστον για την Ευρώπη στην επερχόμενη, 4η γενιά του 2, αλλά με ανεστραμμένη μορφή. Δηλαδή το Yaris θα κυκλοφορεί με τα σήματα της Mazda. Κίνηση που δεν είναι ξένη στην Toyota, καθώς παρόμοια συνεργασία διατηρεί με τη Suzuki και τα SwaceAcross (rebadged Corolla Touring Sports και RAV4 αντίστοιχα), που επέφερε την επιστροφή του Starlet (Baleno με τα σήματα της Toyota)!

Δείτε ακόμα: «Σφαίρα» το νέο τετρακίνητο τούρμπο Mazda3 (+video)

Σύμφωνα με τους Άγγλους, το νέο 2άρι θα βασίζεται στην υβριδική έκδοση του Yaris. Κάτι που σημαίνει πως θα διαθέτει το 3κύλινδρο 12βάλβιδο VVT-i μηχανικό σύνολο 1.490 κ.εκ., απόδοσης 91 ίππων και 120 Nm ροπής στις 3.600-4.800 σ.α.λ., μαζί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 80 ίππων και 141 Nm. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 116 ίππους, επιταχύνει το αυτοκίνητο στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 9,7 δλ., καταναλώνει 5,1 λίτρα/100 χλμ. (βάσει WLTP) και εκπέμπει 64 γρ.CO2/χλμ.

Δείτε ακόμα: Toyota Corolla με νέο κινητήρα σε χαμηλή τιμή

Get it on Google Play Download on the App Store