Πριμ 2 δις ευρώ η Stellantis στους εργαζομένους της!

Ένα από τα μεγαλύτερα πριμ που έχουν δοθεί ποτέ από αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και γενικότερα από εταιρία, ανακοίνωσε η Stellantis, η οποία θα μοιράσει πάνω από 2 δις ευρώ στους εργαζομένους της.

Ο Γαλλο-ιταλοαμερικανικός κολοσσός έσπασε τα κοντέρ κερδοφορίας το 2022, φτάνοντας τα 179,6 δις ευρώ σε τζίρο (+18% σε σχέση με το 2021) και τα 16,8 δις ευρώ σε καθαρά κέρδη, σημειώνοντας μια εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 26%. Ένα αρκετά σεβαστό μερίδιο θα διανεμηθεί στους ανθρώπους που κατέστησαν εφικτά αυτά τα νούμερα, δείχνοντας την ευγνωμοσύνη της Stellantis για τη ραχοκοκαλιά της. Παραπονούμενοι δεν θα βγουν ούτε οι μέτοχοι, στους οποίους θα μοιραστούν 4,2 δις ευρώ σε μερίσματα, με αντιστοιχία 1,34 ευρώ ανά μετοχή.

Τα μπόνους είναι 200 εκατομμύρια ευρώ υψηλότερα σε σύγκριση με το ’21, δείγμα του πόσο ραγδαία είναι η βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων ολόκληρου του ομίλου, αλλά και επιμέρους των 16 εταιριών που τον απαρτίζουν. Η Stellantis πιστώνεται την επιστροφή της Alfa Romeo στην κερδοφορία, μετά από πολλά χρόνια αβεβαιότητας, ενώ μέγιστο επιστέγασμα των βιομηχανικών κινήσεων δεν είναι άλλο από την αναγέννηση της Lancia. Φυσικά η ηλεκτροκίνηση δεν θα μπορούσε να μην κατέχει κυρίαρχο ρόλο στα μελλοντικά πλάνα, καθώς μόνο φέτος θα παρουσιαστούν 9 νέα EVs και θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα 23. Συνολικά, μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου, η ηλεκτρική γκάμα της Stellantis θα απαρτίζεται από 47 μοντέλα, τα οποία θα έχουν φτάσει τα 75 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας.

Μιλώντας για τα μπόνους-ρεκόρ, ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares, δήλωσε: «Είναι η αναγνώριση της συμβολής όλων των εργαζομένων της Stellantis, στο να την κάνουν νικητή σε ένα πολύ απαιτητικό οικονομικό πλαίσιο. Όταν η εταιρεία τα πηγαίνει καλά, όλοι οι εργαζόμενοι τα πηγαίνουν καλά – αυτή είναι η κουλτούρα μας της ανταποδοτικής πληρωμής».

Get it on Google Play Download on the App Store