Ποια μάρκα νοίκιασε Antonov για μεταφορά σασί;

Η πανδημία του Covid-19 δεν έχει αφήσει πτυχή για πτυχή της ανθρωπότητας ανεπηρέαστη. Μια πρωτοφανής κατάσταση που επιτάσσει ανάλογες κινήσεις από όλους, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη προσαρμογή. Με τις διανομές κατ’ οίκων και το χτύπημα που έχουν υποστεί οι εμπορικές συναλλαγές, ακόμα κι οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιστρατεύουν ευφάνταστους τρόπους για να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα. Τρόπους που περιλαμβάνουν μέχρι επιστράτευση των γιγαντιαίων αεροσκαφών Antonov!

Δείτε ακόμα: Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου (+video)

To An-124 Ruslan είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για αεροπορικές μεταφορές εμπορευμάτων, έχοντας τη δυνατότητα μεταφοράς μέχρι 150 τόνων! Ξεχωρίζει από το ιδιαίτερο γνώρισμα του ανοιγόμενου ρύγχους, από το οποίο πραγματοποιείται η φορτοεκφόρτωση. Έχει χρησιμοποιηθεί από το NATO και την NASA, όντας ακόμα σήμερα -34 χρόνια από την παρουσίασή του και 16 από το τέλος παραγωγής- η Νο1 επιλογή των εμπορικών μεταφορών. Η Bentley έχει να το ευχαριστεί, καθώς χάρις στο ουκρανικό αεροσκάφος καταφέρνει να διατηρεί ανεπηρέαστη τη γραμμή παραγωγής!

Οι Βρετανοί, πέραν του κορωνοϊού, έχουν και τον μπελά του Brexit να μπαίνει εμπόδιο στα σύνορα. Τυπικά δεν είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμα, όμως ήδη ετοιμάζονται για τους ανάλογους δασμούς που θα τους επιβάλλονται. Σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας, Adrian Hallmark, αυτό είναι το λιγότερο που τους απασχολεί. Ο πανικός που επικρατεί μεταξύ των συνόρων, ελέω ελέγχων και απαγορεύσεων λόγω Covid, αποτελεί πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα. Η Bentley προμηθεύεται το 90% των εξαρτημάτων από την ηπειρωτική Ευρώπη. Το πλαίσιο της Bentayga, για παράδειγμα, κατασκευάζεται στη Μπρατισλάβα. Η συναρμολόγηση του αυτοκινήτου, στο Μάντσεστερ. Οπότε πρέπει κάπως, εν μέσω πανδημικού χαμού, να φτάσουν τα σασί στην Αγγλία από τη Σλοβακία.

Διαβάστε επίσης: Η Land Rover μήνυσε τη VW για έναν διακόπτη

Κανονικά, θα γινόταν μέσω φορτηγών και πλοίων. Οι καθυστερήσεις λόγω ελέγχων και συμφόρησης όμως, είναι εβδομάδων. Για αυτό και η Bentley νοίκιασε 5 Antonov, ώστε να εξασφαλίσει στοκ για την παραγωγή! Ο Hallmark δηλώνει πως πλέον έχουν απόθεμα για 3 εβδομάδες, ενώ οι συνολικές πωλήσεις αναμένονται να ξεπεράσουν τις 10.000 μονάδες φέτος. Να ‘ναι καλά τα Antonov.

Get it on Google Play Download on the App Store