«Πάγωσε» η παραγωγή της Toyota στην Ιαπωνία

Σε μια κίνηση που άφησε έκπληκτο και έπιασε εξ απήνης όλον τον κόσμο της αυτοκίνησης, η Toyota ανακοίνωσε μια σαρωτική παύση εργασιών και στα 14 εργοστάσια  της στην Ιαπωνία. Μια εξέλιξη που φέρνει ολόκληρη την εγχώρια παραγωγή της σε πλήρη στασιμότητα, μέχρι νεωτέρας.

Τα αίτια πίσω από αυτήν την βιομηχανική παράλυση του ιαπωνικού κολοσσού, σύμφωνα με το Reuters, εντοπίζονται σε δυσλειτουργία του συστήματος παραγωγής. Ένα σφάλμα που όχι μόνο διαταράσσει την αλυσίδα συναρμολόγησης και την παραγωγική διαδικασία, αλλά εγείρει ανησυχίες ακόμα και για ολόκληρη τη λειτουργική υποδομή της Toyota! Αν και η πρόκληση του προβλήματος βρίσκεται επί του παρόντος υπό έλεγχο, οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έχουν αποκλείσει την πιθανότητα κυβερνοεπίθεσης, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Ξεκινώντας τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (τοπική ώρα), η Toyota ανέστειλε αρχικά τις εργασίες σε 12 εργοστάσια επί ιαπωνικού εδάφους. Λίγο αργότερα ακολούθησαν οι άλλες δυο μονάδες, όλες από την ίδια δυσλειτουργία στο ψηφιακό υπόβαθρο των επιμέρους συστημάτων. Η ακριβής έκταση των απωλειών στην παραγωγή παραμένει αβέβαιη προς ώρας, αν και το Reuters εκτιμά πως συλλογικά τα 14 αυτά εργοστάσια συμβάλλουν περίπου στο ένα τρίτο, της παγκόσμιας παραγωγής για την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη.

Οι επιπτώσεις του εν λόγω περιστατικού εκτείνονται πέρα ​​από τη δραστηριότητα της ίδιας, της Toyota. Μία από τις θυγατρικές της, η Toyota Industries, αναγκάστηκε να αναστείλει μερικώς τη λειτουργία σε δύο εργοστάσια κινητήρων ελέω «ντόμινο» στις παραγωγικές αναταράξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Toyota αντιμετωπίζει διακοπή λειτουργίας. Η φίρμα από το Αΐτσι είχε ταλαιπωρηθεί από κάτι ανάλογο πέρσι, όταν μια κυβερνοεπίθεση στο δίκτυο ενός προμηθευτή (εξ ου και ο λόγος που οι σκέψεις όλων πήγαν πρώτα εκεί) είχε επίσης «παγώσει» τις δραστηριότητες σε πολλά εργοστάσια.

Get it on Google Play Download on the App Store