Νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών από τη Hyundai

Η Hyundai ξεκίνησε την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στο Ουλσάν, το οποίο θα έχει την ικανότητα να κατασκευάζει έως και 200.000 EVs ετησίως. Οι Κορεάτες περιγράφουν τις υπό ανέγερση εγκαταστάσεις ως τη «βάση της παραγωγής για τις μετακινήσεις του μέλλοντος», με το πρώτο μοντέλο που θα βγει από τις πύλες του να αναμένεται στο πρώτο τρίμηνο του 2026, φορώντας τα σήματα της Genesis.

H νέα μονάδα παραγωγής συνιστά το πρώτο νέο εργοστάσιο της Hyundai στην Κορέα εδώ και 29 χρόνια, εκτεινόμενη σε μια έκταση 548.000 τετραγωνικών μέτρων και αξιοποιώντας επένδυση ύψους 1,53 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η τοποθεσία βρίσκεται στο παλιό κέντρο δοκιμών της εταιρίας, που λειτούργησε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1980, και θα χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αυτοματοποιημένες διαδικασίες και ένα ευέλικτο σύστημα παραγωγής, που θα επιτρέπει τάχιστες ενημερώσεις/αναβαθμίσεις για την φιλοξενία νέων μοντέλων. Επίσης, φωτοβολταϊκά και πάνελ ανακυκλωμένου σκυροδέματος θα εφαρμοστούν στην πρόσοψη του εργοστασίου. Η κατασκευή της εγκατάστασης θα ξεκινήσει αργότερα αυτό το τρίμηνο και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2025.

«Το νέο και αφοσιωμένο στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων εργοστάσιο στο Ουλσάν, είναι η αρχή ενός πολλά υποσχόμενου μέλλοντος για τα επόμενα 50 χρόνια και την εποχή της ηλεκτροκίνησης», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος του Hyundai Motor Group, Euison Chung, στην τελετή θεμελίωσης. «Είναι τιμή μου να μοιραστώ το όνειρό μας για μια εταιρεία 100 ετών εδώ. Όπως το όνειρο της κατασκευής του καλύτερου αυτοκινήτου στο παρελθόν έκανε το Ουλσάν μια αυτοκινητούπολη, πιστεύω πως το ίδιο μέρος θα αποτελέσει μια καινοτόμο πόλη κινητικότητας που πρωτοπορεί στην εποχή της ηλεκτροκίνησης».

Get it on Google Play Download on the App Store