Η Mitsubishi επαναφέρει τη Ralliart

Μια είδηση που γεμίζει ευτυχία και ελπίδα κάθε αυτοκινητόφιλο μας έρχεται από την Ιαπωνία, όπου η Mitsubishi ανακοίνωσε την αναβίωση της Ralliart!

Το ιστορικό αγωνιστικό τμήμα των «Τριών Διαμαντιών», που μας έδωσε -μεταξύ πολλών άλλων- το Lancer Evo VI Tommi Makinen Edition και χάρισε στους Ιάπωνες δεκάδες τίτλους σε WRC και Paris-Dakar, επιστρέφει στη δράση μετά από 11 χρόνια. Το 2010 αποσύρθηκε, έχοντας ιδρυθεί το 1983, σημαίνοντας ουσιαστικά το τέλος των Evo και της αγωνιστικής δραστηριότητας της Mitsubishi. Οπότε η επαναφορά της, θα μπορούσε να μεταφραστεί ως το αντίθετο! Για αρχή, πάντως, έχουμε σίγουρα την επιστροφή της εταιρίας στους αγώνες.

Αυτό δήλωσε ο CEO, Takao Kato, δίχως να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες. Δεδομένης της εμπειρίας που έχει η φίρμα από το Τόκιο στα υβριδικά και της μεταστροφής του WRC σε αυτά από την επόμενη σεζόν, το σενάριο της επιστροφής στη διοργάνωση που μεγαλούργησε είναι πέρα για πέρα υπαρκτό. Από εκεί και πέρα, για τα αυτοκίνητα δρόμου, η πρώτη εικόνα έρχεται με το «γυρισμένο» L200 στα χρώματα «του πολέμου». Το αυτοκίνητο διαθέτει εμφανισιακές βελτιώσεις και φαίνεται πως έχει χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, προοιωνίζοντας ουσιαστικά το πρώτο νέο μοντέλο της Ralliart.

Οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν πως το αγωνιστικό τους τμήμα θα ετοιμάζει διάφορα εξαρτήματα για τα περισσότερα μοντέλα της γκάμας (σαν τα TRD της Toyota), με το ανανεωμένο Eclipse Cross και το νέο Outlander να είναι αυτά που θα πλαισιώσουν το L200. Για «ανάσταση» του Evo, προς το παρόν δεν γίνεται λόγος. Όσο ζούμε και βλέπουμε τη Ralliart μάχιμη όμως, ελπίζουμε.

Get it on Google Play Download on the App Store