Σιγουράντζα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με 9.000 ευρώ

Η επιλογή ενός αυτοκινήτου σίγουρα δεν είναι απλή υπόθεση, αφού θα πρέπει να εξεταστούν πολλοί παράγοντες, δεδομένου ότι πρόκειται για μια δαπανηρή αγορά. Ακόμα και όταν πρόκειται για μεταχειρισμένο, όπου τα ποσά είναι χαμηλότερα συγκριτικά με ένα καινούργιο. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα θα πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητοι έλεγχοι, ενώ -εκτός άλλων- ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στον τομέα της αξιοπιστίας.

Μια μάρκα με ισχυρή παράδοση στον εν λόγω τομέα, είναι η Toyota. Γεγονός που έχει επιβεβαιωθεί και στις διάφορες έρευνες και ελέγχους που γίνονται, όπου και το Yaris είναι από τα μοντέλα της μάρκας, που δεν ταλαιπωρεί τους κατόχους του με προβλήματα. Οπότε για όποιον κοιτάει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πόλης, αποτελεί σίγουρα ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Αγγελίες με μεταχειρισμένα Yaris υπάρχουν εκατοντάδες, όπως είναι και για το 3ης γενιάς. Λανσαρίστηκε το 2011 και τώρα με τον 1.33 λτ. κινητήρα πωλείται κατά μέσο όσο σε τιμές κοντά στις 9.000 ευρώ (μοντέλα 2012-2014). Στο βασικό του εξοπλισμό ανήκουν ESP, 7 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, ηλεκτρικοί καθρέπτες και ηχοσύστημα. Τα πιο πλούσια εφοδιάζονται ακόμα με αυτόματο κλιματισμό, οθόνη αφής, ζάντες αλουμινίου κ.λπ.

Το ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο μηχανικό σύνολο των 1.33 λτ. τεχνολογίας Optimal Drive με το διπλό μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων (Dual VVT-I), αποδίδει 99 ίππους και 135 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Επιταχύνει το αμάξωμα των 1.085 κιλών και 3.885 χλστ. μήκους στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,7 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 175 χλμ./ώρα. Ο εν λόγω κινητήρας εμφανίζει καλή ελαστικότητα και απόκριση στο πάτημα του γκαζιού από τις χαμηλές στροφές, ανεβάζει με ευκολία ρυθμούς και δείχνει περισσότερη ζωντάνια από τις μεσαίες στροφές και άνω. Ωστόσο στις υψηλές, ο θόρυβος που παράγει γίνεται αισθητός στους επιβάτες.

Στο δρόμο κερδίζει αμέσως τον οδηγό του με τη φιλικότητα, την ευελιξία και την ευκολία στους χειρισμούς. Οι αναρτήσεις παρέχουν πολύ καλή ισορροπία ανάμεσα στην άνεση και στο πάτημα. Βέβαια, το αυτοκίνητο δεν είναι φτιαγμένο για όσους αναζητούν έντονες οδηγικές συγκινήσεις, αλλά στην πόλη όπου θα κινηθεί περισσότερο είναι πολύ βολικό.

Μοντέρνο παραμένει και το εσωτερικό του, όπου κυριαρχούν τα καμπύλα σχήματα. Η κατασκευή του είναι ικανοποιητική, ωστόσο σε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο δεν αποκλείονται τριγμοί. Χρήσιμα αξεσουάρ είναι η οθόνη των 6,1 ιντσών του infotainment, μαζί με την κάμερα οπισθοπορείας, εφόσον τα περιλαμβάνει το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Τέλος, όσον αφορά τους χώρους, το προγενέστερο Yaris είναι σε θέση να μετακινήσει τέσσερα άτομα χωρίς να στριμωχτούν, ενώ το πορτ μπαγκάζ των 286 λίτρων επαρκεί για μια εκδρομή ή τις καθημερινές ανάγκες.

Σημείωση: Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο δεν αφορά αγγελία

Get it on Google Play Download on the App Store