Πώς υπολογίζεται η ασφάλεια ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Όπως έχετε διαπιστώσει κι εσείς το μέλλον της αυτοκίνησης είναι ηλεκτρικό, αφού ολοένα κι αυξάνεται η γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που είναι διαθέσιμα προς πώληση! Τι αλλάζει όμως στον τρόπο ασφάλισης τους, από τη στιγμή που δεν έχουν τον παραδοσιακό κινητήρα για να γίνει ο υπολογισμός του κόστους σύμφωνα με τα κυβικά;

Ο τρόπος είναι απλός, μιας κι η εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία υπολογίζει την ισχύ (kW) που αποδίδει ο ηλεκτροκινητήρας, που όπως αντιλαμβάνεστε, όσο πιο δυνατό το ηλεκτρικό αυτοκίνητο τόσο πιο υψηλό θα είναι και το ασφάλιστρο του. Βέβαια όπως ισχύει και στα αυτοκίνητα με τους συμβατικούς κινητήρες, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το ύψος του ασφαλίστρου κι όχι μόνο η ισχύς του. Επίσης λαμβάνεται υπόψη η τρέχουσα εμπορική αξία του αυτοκινήτου, ο ταχυδρομικός κώδικας (δηλαδή την περιοχή όπου βρίσκεται το αυτοκίνητο, αφού ανάλογα επηρεάζεται το ασφάλιστρο), αλλά και το ιστορικό ζημιών που έχουν καταγραφεί στο Α.Φ.Μ. του οδηγού.

Από εκεί κι έπειτα το ασφάλιστρο θα διαμορφωθεί ανάλογα με το τι επιπλέον καλύψεις θέλει ο κάτοχος του οχήματος, (θραύση κρυστάλλων, μερική ή ολική κλοπή, πυρός κ.α.), ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν σημαντικές προσφορές κατά καιρούς στα συμβόλαιά τους. Για το λόγο αυτό καλό θα ήταν να μιλήσετε απευθείας με τον ασφαλιστή σας, για να σας προτείνει το συμβόλαιο που ταιριάζει στο αυτοκίνητό σας, αλλά και στο lifestyle σας!

Get it on Google Play Download on the App Store