Wrangler 810 ίππων βασανίζει την άσφαλτο (+video)

Πριν από περίπου ένα μήνα, Η Jeep παρουσίασε το πιο ισχυρό και γρήγορο Wrangler όλων των εποχών. Το Rubicon 392 έχει κάτω από το καπό τον ατμοσφαιρικό 6.4 Hemi V8 των 470 ίππων και 637 Nm ροπής, που συναντάμε στα Dodge Charger/Challenger/Durango SRT και το Grand Cherokee SRT8. Το ίδιο μοτέρ, με 200 κυβικά λιγότερα, προσθήκη κομπρέσορα και κάποιων περιφερειακών, αποδίδει 710 ίππους στα Hellcat. Στην εντελώς βελτιωμένη μορφή του, ξεπερνάει τα 800 άλογα για το Demon. Ένα τέτοιο κινεί το παρανοϊκό Wrangler που θα δούμε.

Διαβάστε επίσης: Πόσο καίει το ισχυρότερο αγροτικό της Ιστορίας;

Η μετατροπή έγινε από τη RubiTrux, στη Βόρεια Καρολίνα, και ως βάση επελέγη το τρίθυρο Wrangler. Η ισχύς φτάνει τους 810 ίππους και 972 Nm ροπής, οπότε αν τη συνδυάσουμε με το κοντό μεταξόνιο του αυτοκινήτου σίγουρα έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ…ενδιαφέρον αυτοκίνητο στην οδήγηση. Το «δαιμονισμένο» Jeep βέβαια δεν έχει σχεδιαστεί για να μπαίνει στις στροφές. Το μαρτυρούν τόσο το κιτ ανύψωσης, όσο και τα αμιγώς χωμάτινα ελαστικά. Πεδίο δράσης ήταν και παραμένουν οι εκτός δρόμου διαδρομές, παρ’ όλη την απολύτως ταιριαστή εικόνα του καμένου ελαστικού στην άσφαλτο.

Δείτε ακόμα: Νέα Jeep Renegade και Compass 1.3 λτ. Turbo έως 240hp

Για επιδόσεις δεν γίνεται λόγος, όμως ας πάρουμε για μπούσουλα το Rubicon 392. Με 470 ίππους, ίδια μετάδοση (8άρι αυτόματο κιβώτιο) και παρόμοια ελαστικά, επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4,5 δλ. και ολοκληρώνει το 400άρι σε 13 δλ. Το ανεπίσημο Wrangler Demon διαθέτει 340 άλογα παραπάνω και είναι ελαφρύτερο. Οπότε απλά βάζουμε με το μυαλό μας…

Get it on Google Play Download on the App Store