Toyota MR2 600 ίππων κοντράρει McLaren! (+video)

Συνήθως, αν είναι να δούμε Toyota σε κόντρα είτε θα είναι Supra ή εσχάτως το GR Yaris. Ιστορία έχουν γράψει και τα τουρμπάτα Starlet (GT Turbo και Glanza), αλλά και οι Celica GT-Four (ειδικά η ST205). Το MR2 δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, όμως εδώ όχι μόνο θα το δούμε να «ανοίγει», αλλά και κόντρα σε McLaren!

Δείτε ακόμα: GR Yaris ρίχνει καρότσα σε Civic Type R (+video)

Οι ομοιότητες των δυο αυτοκινήτων περιορίζονται στο γεγονός ότι αμφότερα είναι κεντρομήχανα και τούρμπο. Η 540C είναι το βασικό μοντέλο της βρετανικής φίρμας, αλλά δεν παύει να είναι supercar με τα όλα του: ανθρακονημάτινη μπανιέρα για σασί, 3.8 V8 twinturbo 540 ίππων και ισάριθμων Nm, 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη, προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα (μεταξύ των οποίων launch control) και επιδόσεις της τάξης των 3,5 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, με την τελική να φτάνει τα 320 χλμ./ώρα.

Δείτε επίσης: Toyota Celica GT-Four «σφίγγει» Nissan GT-R (+video)

Αν κοιτούσαμε μόνο την ισχύ, όσο απίστευτο κι αν ακουστεί, το Toyota θα ήταν φαβορί! Ο 3S-GTE έχει φτάσει στα 600 άλογα, κι ας έχει 1.8 λίτρα και 4 κυλίνδρους λιγότερους από τη McLaren. Βέβαια εδώ δεν υπάρχουν υπερ-υπολογιστές, διπλοί συμπλέκτες και παραμετροποίηση κινητήρα-κιβωτίου-ανάρτησης κλπ. Ένα 5άρι χειροκίνητο, ο βαρύς -ενισχυμένος- συμπλέκτης και η ικανότητα του οδηγού. Δεν θα κάνουμε spoiler, όμως φαντάζεστε πως ακόμα και με 60 άλογα παραπάνω, το MR2 GT-S με την σχεδόν τριπλή ισχύ του εργοστασιακού (221 άλογα) θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στην παραπάνω από 20 χρόνια νεότερη και κατά πολύ ακριβότερη 540C.

Get it on Google Play Download on the App Store