Το Nissan Skyline που λατρεύει τη ζούγκλα (+video)

Τα Nissan Skyline μεγαλουργούν στις πίστες και τα dragstrips, δεκαετίες τώρα. Εκτός δρόμου, όμως, δεν τα βλέπεις, κι ας έχουν τις προδιαγραφές μηχανολογικά. Υπερεξελιγμένα συστήματα τετρακίνησης, πανίσχυροι κινητήρες, λες και περιμένουν κάποιον να τα σηκώσει από το έδαφος, να τους βάλει ποδιές-χωμάτινα λάστιχα και να πάρει σβάρνα τα βουνά. Ο ιδιοκτήτης του πράσινου R32 είχε τέτοιες ιδέες, απλά αποφάσισε να τις κάνει πράξη κιόλας.

Όλα ξεκίνησαν από ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο, χωρίς κινητήρα. Ιδανική επιλογή για rebuild και αντισυμβατικές μετατροπές, όπως η συγκεκριμένη. Το R32 απέκτησε ρυθμιζόμενη ανάρτηση με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, χωμάτινα ελαστικά Nitto Nomad Grappler (διάστασης 215/65R17), προστατευτικές πλάκες εμπρός-πίσω, bullbar και σχάρα οροφής με έξτρα LED, ενώ παράλληλα βάφτηκε στο Supergloss Olive Green χρώμα που βλέπουμε. Μηχανικά δεν γινόταν να απουσιάζει ο θρυλικός RB26DETT, εννοείται σε βελτιωμένη μορφή 500+ ίππων, με ένα διαφορετικό σύστημα κατ’ επιλογήν τετρακίνησης να φροντίζει τη μετάδοση της ισχύος. Το Safari GTR, όπως ονομάζεται, προσφέρει δυνατότητα επιλογής μεταξύ κίνησης πίσω ή σε όλους τους τροχούς, θυμίζοντας παραδοσιακό 4×4.

Η διαδικασία φέρεται να κράτησε λιγότερο από 3 εβδομάδες, κάτι που είναι εκπληκτικά γρήγορο για την ποσότητα εργασιών που απαιτείται για μια μετατροπή όπως αυτή. Το τελικό αποτέλεσμα θα έκανε και το Safari Rally Z Tribute της Nissan να ζηλεύει, όντας ο πιο off-road «Godzilla» στον πλανήτη! Οι μετατροπές περιλαμβάνουν και τοποθέτηση roll cage, ενώ η -απαραίτητη για πλήρως σκληροτράχηλο look- σχάρα δεν γινόταν να προσαρμοστεί στην οροφή, οπότε συγκολλήθηκε σε αυτή. Μικρό τίμημα, ωστόσο, για μια τόσο επιτυχημένη εμφάνιση.

Get it on Google Play Download on the App Store