Τετραρότορο RX-7 2.000HP ουρλιάζει στις 10.000 σ.α.λ. (+video)

Ένα από τα πιο ακραία Mazda RX-7 στον πλανήτη βρίσκεται στις Η.Π.Α., έχοντας έναν φοβερό και τρομερό 4ρότορο Wankel να ουρλιάζει στις 10.000 σ.α.λ. ωσάν μονοθέσιο της Formula 1, μαζί με σύστημα τετρακίνησης από Nissan GT-R!

Το αυτοκίνητο ξεκίνησε σαν project το 2016 από τον Rob Dahm, που ήθελε να δημιουργήσει ένα τριρότορο «όπλο» για track days και λοιπά βενζινολατρικά events. Ανάλογες κατασκευές, ωστόσο, υπάρχουν αρκετές στο χώρο της βελτίωσης, οπότε ο Αμερικανός άρχισε να το ξανασκέφτεται και να επανεκτιμά την κατάσταση. Σταδιακά, ξεκίνησε να μελετάει το ενδεχόμενο εξέλιξης ενός τέρατος με 4 ρότορες στο μηχανοστάσιο, που θα αξιοποιούσε όλους τους τροχούς για την αξιοποίηση της κτηνώδους ισχύος, η οποία θα απέρρεε από την υπερτροφοδότηση της «μετάλλαξης» κάτω από το καπό.

Η μετατροπή του κινητήρα ήταν μεν δύσκολη υπόθεση, αλλά δεν συγκρίνεται με το «βουνό» που συνθέτει η προσαρμογή ενός συστήματος τετρακίνησης στο FD. Δείγματα υπάρχουν απειροελάχιστα στον πλανήτη, καθώς όλοι οι βελτιωτές επικεντρώνονται στην ενδυνάμωση του μοτέρ και αποφεύγουν τον πονοκέφαλο της τοποθέτησης έξτρα διαφορικών, αξόνων και λοιπών συμπαρομαρτούντων, που επιβάλλει ένα σύστημα AWD ή 4WD. Η ταλαιπωρία στην οποία υπέβαλλε εαυτό και συνεργάτες ο Dahm, για 6 ολόκληρα χρόνια, πιστοποιεί το σχεδόν ακατόρθωτο του στόχου. Λέξη-κλειδί: «σχεδόν». Γιατί το πρώτο τετραρότορο και, κυρίως, τετρακίνητο RX-7 στα χρονικά, είναι γεγονός!

Για τη δημιουργία του, βέβαια, χρειάστηκαν πατέντες επί πατεντών και μηχανικά μέρη από πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα. Το εμπρός διαφορικό, για παράδειγμα, προέρχεται από BMW M3 E36, ενώ υπάρχουν επίσης εξαρτήματα από Chevrolet Corvette και Nissan Silvia, συν φυσικά την τετρακίνηση από το GT-R. Μια τετρακίνηση που απεμπλέκεται κιόλας, μετατρέποντας το RX-7 σε έναν πισωκίνητο δαίμονα 2.000 ίππων!

Get it on Google Play Download on the App Store