Σηκωμένο Subaru BRZ είναι το καλύτερο crossover (+video)

Crossover υπάρχουν εκατοντάδες στις γκάμες των εταιριών. Η εν λόγω τεχνοτροπία απολαμβάνει τέτοιας αποδοχής από το αγοραστικό κοινό, ώστε φτάσαμε στο σημείο να παρουσιάζουν οι Lamborghini και Porsche ανάλογες εκδόσεις των Hurracan και 911. Sterrato και Dakar όμως δεν μπορούν να αγοράσουν πολλοί. Subaru BRZ αντίθετα, ναι. Και μπορεί οι «Πλειάδες» να μην έχουν παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο, οι βελτιωτές ωστόσο έχουν πιάσει το σφυγμό της αγοράς.

Για το BRZ, αλλά και το αδερφό Toyota GR86, υπάρχουν δεκάδες kits που τα μετατρέπουν σε χωμάτινες «παιχνιδομηχανές». Αμορτισέρ και ελατήρια που αυξάνουν την απόσταση από το έδαφος, προστατευτικές ποδιές για τη διαφύλαξη των μηχανικών μερών, αποστάτες για τους τροχούς, ζάντες, ελαστικά, ακόμα και «σιδεριές» με snorkel διατίθενται. Οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί, ώστε να μετατραπεί το ιαπωνικό sportscar σε εκτός δρόμου εργαλείο. Ή σε κατασκευή για συμμετοχή σε αγώνες rallycross. Όχι επαγγελματικού επιπέδου φυσικά, αλλά στο στυλ off road event.

Το γαλάζιο που βλέπουμε ανήκει σε αυτή τη διαλεχτή παρέα BRZ, κοιτώντας πια το έδαφος από ύψος 17 εκατοστών. Παραπάνω, δηλαδή, από όσο έχει ένα Kia Stonic (16,5 εκ.), για να πιάσουμε μια από τις δημοφιλέστερες προτάσεις της κατηγορίας. Το σηκωμένο BRZ αξιοποιεί lift kit 3,8 εκατοστών, all terrain ελαστικά Michelin διάστασης 205/60 σε λευκές 16άρες ζάντες, μπλοκέ διαφορικό από τα προηγούμενα BRZ/86 λόγω κοντύτερου γραναζώματος, λασπωτήρες, συν νέο φίλτρο και εξάτμιση. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια πισωκίνητη παραγωγή χαμόγελων και ευδαιμονίας, σε γωνίες και καρέ που θυμίζουν τα ένδοξα χρόνια της Subaru στα ράλλυ!

Με αυτές τις αρκετά απλές αλλαγές το BRZ έχει γίνει ένα πρώτης τάξεως sport crossover, σηκώνοντας σκόνη και χαλίκια με 235 ίππους από τον ατμοσφαιρικό 2.4 boxer κινητήρα. Αν του βάλεις κίτρινα αυτοκόλλητα με τον αστερισμό των Πλειάδων και βάψεις χρυσαφί τις ζάντες, δε, μπαίνεις κατευθείαν σε κλίμα WRC.

Get it on Google Play Download on the App Store