«Πυρπολητής» πισωκίνητο Honda Civic-S2000 Turbo (+video)

Οι κάτοχοι Honda Civic EG6, ειδικά VTi, σίγουρα ονειρεύονται την απόκτηση ενός S2000. Τι καλύτερο, εξάλλου, να έχεις ένα VTi για κάθε μέρα και ένα S2000 να ξεδίνεις (όχι ότι είσαι στερημένος με το VTi) τα Σαββατόκυριακα. Οι άνθρωποι της Throtl, ωστόσο, αποφάσισαν να κάνουν κάτι διαφορετικό, ταιριάζοντας τα δυο αυτοκίνητα σε ένα!

Οι Αμερικανοί πήραν ένα Civic 6ης γενιάς και άρχισαν τα «κόψε-ράψε», προκειμένου να το μετατρέψουν σε πισωκίνητο. Συνηθώς οι βελτιωτικές προτάσεις του είδους από Η.Π.Α. μεριά περιλαμβάνουν κράματα με Nissan Silvia, αλλά εδώ ήθελαν κάτι σε γνήσιο Honda. Όταν υπάρχει, δε, ένα S2000 να περιμένει, η ιδέα μπαίνει αυτόματα στο μυαλό. Το πλαίσιο χρειάστηκε εκτεταμένες μετατροπές τόσο για να μπει ο K20A στο μηχανοστάσιο, όσο και για να χωρέσουν όλα τα εξαρτήματα (άξονες, «καβούκια» κλπ) στη μεταφορά της κίνησης πίσω. Ο 2.0λιτρος τετρακύλινδρος έπρεπε να γυρίσει και κατά το διαμήκη άξονα, προσθέτοντας πόντους δυσκολίας στο εγχείρημα. Τη λύση -μαζί με πολλά μηχανικά μέρη μπροστά για το σασί- ανέλαβε να δώσει το Toyota Corolla AE86, καθιστώντας εφικτή την κατά μήκος ταξιθέτηση του κινητήρα.

Αλλαγές αναγκαστικά έγιναν σε πολλά ακόμα σημεία, με τον πίσω άξονα φυσιολογικά να συγκεντρώνει τις περισσότερες. Τα μετατρόχια, για παράδειγμα, φάρδυναν τόσο ώστε απαιτήθηκε η προσθήκη wide bodykit (ανθρακονημάτινου μάλιστα), το οποίο παράλληλα αναβαθμίζει την εμφάνιση του «μεταλλαγμένου» Civic. Ανάρτηση και φρένα εννοείται είναι αναβαθμισμένα, αν και όπως δηλώνουν οι δημιουργοί του «S2Civic» η γεωμετρία παραμένει εργοστασιακή. Κάτι που, σύμφωνα με τους ίδιους, οδηγεί σε ένα πισωκίνητο αυτοκίνητο με στήσιμο μπροστοκίνητου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν στρίβει.

Το Civic-S2000 μπορεί να συμμετάσχει τόσο σε αγώνες drift, όσο και time attack. Τεράστιο ρόλο σε αυτό παίζει το μπουστάρισμα του κινητήρα, ο οποίος φιλοξενεί τουρμπίνα και όλα τα παρελκόμενα, αποδίδοντας 380 ίππους στην πιο ήπια χαρτογράφηση και τους 550 ίππους σε full boost!

Get it on Google Play Download on the App Store