Μοναδική πατέντα Game Boy σε μπαρόμετρο

Πόσες και πόσες ώρες (για να μην πούμε μέρες ή βδομάδες) δεν περάσαμε με τα παιδικά μας μούτρα κολλημένα στο Game Boy; Η φορητή παιχνιδοκονσόλα που έφερε την επανάσταση στο video gaming στις αρχές των 90’s, με τον Super Mario και τον Donkey Kong, υπήρξε ένας από τους κυριότερους διαμορφωτές της κουλτούρας τότε, όντας ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα που κυκλοφορούσαν στη δεκαετία του 90. Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν, είναι πως ακόμα σήμερα μπορεί να λειτουργήσει ως μπαρόμετρο!

Μια εταιρία, ονόματι TurboXS, είχε βγάλει ένα κιτ στα μέσα των 00’s, που επέτρεπε σε όσους ήθελαν να βγάλουν τα Game Boy από τις κούτες (τέλος παραγωγής το 2003), να το μετατρέψουν σε πολυόργανο για το βελτιωμένο τους αυτοκίνητο. Εννοείται το timing δεν ήταν τυχαίο, καθώς τότε η αυτοκίνηση ζούσε στον αστερισμό του The Fast and the Furious. Οργανάκια, φωτάκια, body kits και ό,τι άλλο εμφανιζόταν στις περιπέτειες των Brian O’ Connor/Dom Toretto (αν και στο δεύτερο έπαιζε μόνο ο αείμνηστος Paul Walker), έχτιζε την ανάλογη βιομηχανία tuning. Μέσα σε αυτό το χαμό, η TurboXS βρήκε την καλύτερη ευκαιρία να λανσάρει την πρωτότυπη πατέντα της, η οποία μέχρι σήμερα άνετα προκαλεί θαυμασμό με τεράστια ευκολία.

Ο Brendon Schultz αγόρασε ένα «φτιαγμένο» Subaru Impreza STI 2ης γενιάς (μετά το πρώτο facelift), εξοπλισμένο με το TurboXS DTEC Fuel & Boost Computer Kit. Αυτό είναι που μετατρέπει το Game Boy σε data logger, που απεικονίζει στροφόμετρο, πίεση τούρμπο, θερμοκρασία εισαγωγής/εξάτμισης και αναλογία αέρα-καυσίμου στο μείγμα. Το μόνο που χρειάζεται για να λειτουργεί, αφού το συνδέσεις με τον κινητήρα, είναι μπαταρίες. Όμορφα και νοικοκυρεμένα, μια πολύ νοσταλγική και πρωτότυπη πινελιά σε δυο δημιουργίες, που πλέον δεν βρίσκονται μαζί μας (πλέον έχει καταργηθεί και το Subaru WRX STI). Δείτε από το 12.42 και μετά.

Get it on Google Play Download on the App Store