Μανιώδης Ferrari 812 GTS από τη Novitec (+video)

Η Novitec κατά καιρούς αναλαμβάνει να «τουμπανιάσει» μερικά από τα καλύτερα supercars που έχουν φτιαχτεί. Παραδοσιακά, η μεγάλη αγάπη του Γερμανού βελτιωτή είναι οι Ferrari. Η 812, δε, το «πουλέν» του.

Έχουμε ήδη εντυπωσιαστεί από την Superfast N-Largo. Τώρα, ήρθε η ώρα να εκστασιαστούμε από την ανοιχτή αδερφή της. Η 812 GTS είναι ήδη από το εργοστάσιο το ισχυρότερο roadster παραγωγής, οπότε αντιλαμβανόμαστε τι βάση έχουν για να δουλέψουν οι μηχανικοί της Novitec. Εμφανισιακά, η 812 GTS N-Largo κερδίζει πάσα βλέμμα, απόρροια του εντυπωσιακού body kit που αυξάνει το πλάτος κατά 140 ολόκληρα χλστ., φτάνοντας συνολικά τα 2,1 μέτρα! Αποτελείται  από μεγαλύτερο splitter μπροστά, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, νέες πλευρικές ποδιές και καπό, ενώ πίσω παρατηρούμε την σεβαστού μεγέθους αεροτομή και τον αναβαθμισμένο διαχύτη. Όλα τα κομμάτια είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και σχεδιασμένα βάσει δοκιμών σε αεροδυναμική σήραγγα.

Οι νέες ζάντες NK 10 NL, με διάσταση 21 ιντσών εμπρός και 22 πίσω (με ελαστικά 335/25), συνδυάζονται με ελατήρια χαμηλώματος, που μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 35 χλστ. Για το λόγο αυτό, το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με σύστημα ανύψωσης του εμπρός τμήματος κατά 40 χλστ., ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με το πέρασμα πάνω από σαμαράκια.

Κάτω από το φαντασμαγορικό look, ο λυσσαλέος V12 των 6.3 λίτρων αποδίδει πλέον 840 ίππους στις 8.750 σ.α.λ. και 751 Nm ροπής στις 7.300 σ.α.λ. (+40 άλογα και 33 Nm αντίστοιχα, σε σχέση με την εργοστασιακή GTS), χάρις στο νέο εγκέφαλο και την εξάτμιση Inconel, που είναι ελαφρύτερη κατά 11 κιλά. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, αλλά αν κρίνουμε από τη συνάφεια μεταξύ 812 SF και GTS, η ανοιχτή N-Largo θα κινείται σε παρεμφερή επίπεδα με την κλειστή, ήτοι 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δλ. και τελική 345 χλμ./ώρα. Ακόμα και τέτοιοι αριθμοί όμως, μπρος στη ραψωδία του ατμοσφαιρικού V12 είναι απλή αναφορά.

Get it on Google Play Download on the App Store