Η AC Schnitzer δίνει ένταση στο Mini Cooper S (+video)

Δεν πέρασαν λίγες μέρες από την παρουσίαση των ηλεκτρικών Mini John Cooper Works, ωστόσο η AC Schnitzer προς το παρόν δεν ασχολείται. Αντίθετα, δείχνει την αγάπη της στους κινητήρες εσωτερικής καύσης και τις εξατμίσεις, λανσάροντας ένα νέο πακέτο για το βενζινοκίνητο Cooper S.

Οι Γερμανοί έδωσαν έμφαση στην ενίσχυση της αεροδυναμικής, ντύνοντας το αμάξωμα της G60 με splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, ποδιές στο πλάι, νέο διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα και ακόμα μεγαλύτερη αεροτομή στην οροφή. Οι ζάντες AC1 παίρνουν θέση στις τέσσερις γωνίες σε διάσταση 19 ιντσών, συνοδευόμενες από ελατήρια χαμηλώματος 15-25 χλστ. και αποστάτες 10 χλστ. για περαιτέρω γυμνασμένο look. Τα αυτοκόλλητα στις πόρτες και το καπό, η διχρωμία οροφής-αμαξώματος και η επιλογή του Chili Red χρώματος για το δεύτερο, συμπληρώνουν τη συναρπαστική εμφάνιση του βελτιωμένου Cooper S.

Στο κέντρο του διαχύτη παρατηρούμε τη μοναδική αλλαγή στον κινητήρα και τα περιφερειακά του, καθώς οι Γερμανοί αντικαθιστούν την εργοστασιακή εξάτμιση με δυο «κανόνια» 100 χλστ. και ανθρακονημάτινο φινίρισμα. Η AC Schnitzer δεν ανακοινώνει αλλαγές, πέρα από την υψηλότερη ένταση στον ήχο και την πιο άγρια χροιά. Συνεπώς η απόδοση του 2.0λιτρου τετρακύλινδρου τούρμπο παραμένει στα 204 άλογα και τα 300 Nm, τροφοδοτώντας τους εμπρός τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Steptronic. Το εργοστασιακό Cooper S θέλει 6,6 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και φτάνει μέχρι τα 242 χλμ./ώρα τελικής, οπότε λογικά και το βελτιωμένο στα ίδια νούμερα θα κινείται. Τουλάχιστον, μέχρι να μπει ο καινούργιος εγκέφαλος που εξελίσσει η Schnitzer και δεδομένα, θα πάει τη δύναμη σημαντικά ψηλότερα.

Get it on Google Play Download on the App Store