Hennessey Camaro 1000HP ξορκίζει τον ανταγωνισμό (+video)

Πριν 6 χρόνια είχε ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Dodge Challenger και Chevrolet Camaro, για τον τίτλο του πιο ακραίου muscle car. Η Camaro σε βελτιωμένη μορφή από τον Hennessey και με όνομα «The Exorcist», προς απάντηση του εργοστασιακού Demon. Σήμερα ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσουμε τον «Εξορκιστή», με την έκδοση Final Edition.

Ο Τεξανός βελτιωτής πήρε την Camaro ZL1 και της… έβαλε το διάολο, προκειμένου να αποχαιρετήσει τον V8 στο muscle car της Chevrolet. Ακόμα δεν έχει καν επιβεβαιωθεί πως θα υπάρξει επόμενη γενιά, ωστόσο όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν σε θετική έκβαση – απλά, αμιγώς ηλεκτρική. Η Exorcist Final Edition έρχεται να ξεπροβοδίσει τους 8 κυλίνδρους, κάνοντάς τους δώρο έναν τεράστιο κομπρέσορα, νέους εκκεντροφόρους, αναβαθμισμένη εξάτμιση, καινούργια ECU, μεγαλύτερα μπεκ, ενισχυμένη αντλία βενζίνης και αναθεωρημένη πολλαπλή εισαγωγής. Βελτιώσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα την εκτίναξη της δύναμης από τα 660 άλογα και 868 Nm ροπής, στους 1.000 ίππους και τα 1.197 Nm!

Εμφανισιακά η Final Edition διακρίνεται από το βαθύ πράσινο Rally Green χρώμα και τα λευκά αυτοκόλλητα (μαύρος-κόκκινος ο συνδυασμός στον κανονικό «Εξορκιστή»), μαζί φυσικά με το ευμέγεθες «H» στα φτερά που περιβάλλεται από την ονομασία της έκδοσης. Οι 20άρες ζάντες και το αεροδυναμικό πακέτο της εργοστασιακής ZL1 παραμένουν, ωστόσο η Hennessey προγραμματίζει εκ νέου το λογισμικό του launch control και του 10τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Εστιασμένες αναβαθμίσεις, που μαζί με την τεράστια αύξηση στην ισχύ εξασφαλίζουν έναν απίστευτο χρόνο 2,1 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, 400άρι σε 9,57 δλ. και τελική 349 χλμ./ώρα!

Η παραγωγή της Exorcist Final Edition θα περιοριστεί σε μόλις 57 κομμάτια, όσα και τα χρόνια παραγωγής της Camaro μέχρι σήμερα. Τιμή δεν ανακοινώνεται, ωστόσο η απλή Camaro Exorcist ξεκινούσε από τις 135.000 δολάρια (λίγο πάνω από 127.000 ευρώ). Οπότε, δεδομένης της πολύ μικρότερης διαθεσιμότητας και του συλλεκτικού χαρακτήρα, περιμένουμε τουλάχιστον 150.000 δολάρια για τη Final Edition.

Get it on Google Play Download on the App Store