«Φουρκισμένη» McLaren με Wankel 1.000+ ίππων

Όσο η Mazda δεν βγάζει καινούργιο RX-7, τόσο οι φανατικοί του Wankel «τρελαίνονται» και βάζουν ρότορες σε ό,τι κυκλοφορεί. Πιο «άρρωστος» με τους Wankel από τον Mad Mike δεν υπάρχει, αλλά ακόμα και για τα δικά του -ακραία- δεδομένα, McLaren με περιστροφικό κινητήρα συνιστά άλλο επίπεδο παράνοιας.

Ο κατά κόσμον Michael Widdett είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς drifters, έχοντας εμπειρία από πολλά και ασύλληπτα Mazda. Το τετραρότορο RX-7 των 1.000+ ίππων λίγοι δεν το γνωρίζουν, ενώ για αλλαγή τοποθέτησε αργότερα τον κτηνώδη Wankel σε ένα MX-5 ND. O Νεοζηλανδός προφανώς βαρέθηκε τα πισωκίνητα από το εργοστάσιο και είπε να ανέλθει στην κατηγορία των hypercars, για το επόμενο project του. Στόχος; Να μετατραπεί μια McLaren P1 στο απόλυτο drift car του πλανήτη! Τέχνη στην οποία ήδη από το εργοστάσιο, η Βρετανίδα διαπρέπει. Η ιστορική πλέον φώτο από το λανσάρισμά της, το 2013, τα λέει και δείχνει όλα

Το θεαματικό ενσταντανέ μας χαρίζει ο υβριδικός 3.8 V8 twinturbo των 916 ίππων, ο οποίος δεν είναι γούστου Mad Mike. Ό,τι κατεβάζει σε αγώνες και event ο Νεοζηλανδός, επιβάλλεται να έχει Wankel. Πώς, όμως, κάνεις μια τέτοια μετατροπή σε αυτοκίνητο που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ; Γιατί άλλο να παίζεις με τα τροπέτα σε MX-5, άλλο σε hypercars. Κι όχι μόνο λόγω κόστους, αλλά και πολυπλοκότητας. Κάπως έτσι, αρχίζουν τα πειράματα και οι προσθαφαιρέσεις από εξίσου (και περισσότερο, βασικά) πανάκριβες κατασκευές.

Η μεταλλαγμένη P1 φοράει πλέον κομμάτια σε πλαίσιο, αναρτήσεις και αμάξωμα τόσο από την P1 LM, όσο και την αγωνιστική 650S GT3. Στο στάδιο της εξέλιξης ακόμα, αλλά πλέον με «σάρκα και οστά»! Ένας τριρότορος 20B έχει πάρει τη θέση του V8, κουμπώνοντας με το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη μέσω custom κατασκευασμένου αντάπτορα. Εγκέφαλος και καλωδίωση είναι ολοκαίνουργια, όπως επίσης το υδραυλικό χειρόφρενο και το widebody kit για το οποίο ο Widdett ταξίδεψε μέχρι την Ιαπωνία, ώστε να το σχεδιάσει μαζί με τους ανθρώπους της Rocket Bunny! Το αυτοκίνητο προγραμματίζεται να είναι έτοιμο σε 49 μέρες, προκειμένου να μοιράσει ανατριχίλες στο φετινό Goodwood Festival of Speed.

Get it on Google Play Download on the App Store