Φοβιστική Ferrari Purosangue αγγίζει τα 1.000 άλογα

Η Ferrari Purosangue είναι ένα από τα ισχυρότερα και ταχύτερα SUV όλων των εποχών, διατηρώντας παράλληλα το μοναδικό χάρισμα του να έχει ατμοσφαιρικό V12 κάτω από το καπό της. Η βελτίωση, πάντως, τέτοια πράγματα δεν τα κοιτάει. Η γερμανική Keyvany σίγουρα όχι, ετοιμάζοντας την πρώτη twinturbo «Καθαρόαιμη» και ισχύ στις παρυφές των 1.000 ίππων!

Η βελτιωμένη Purosangue είναι ακόμα rendering, αλλά οι διαθέσεις της ξεκάθαρες. Το ακραίο bodykit αποτελεί προϊόν 3D εκτύπωσης και ανθρακονημάτινης προέλευσης, έχοντας εξελιχθεί σε ειδικά υπολογιστικά προγράμματα με γνώμονα την αύξηση της κάθετης δύναμης, αλλά και την απομάκρυνση των θερμών αέριων μαζών από το μηχανοστάσιο (κυρίως) και τα φρένα. Η εμφάνιση της SUV Ferrari έρχεται όσο πιο κοντά γίνεται σε εκείνη αγωνιστικών κατασκευών, φτάνοντας σε σημείο να θυμίζει περισσότερο mega hatch παρά crossover ελέω του έντονου χαμηλώματος στην ανάρτηση. Οι 22άρες ζάντες γεμίζουν ασφυκτικά τους θόλους, κρύβοντας από πίσω τους 8πίστονες δαγκάνες εμπρός και 6πίστονες πίσω.

Όλα αυτά κρύβουν μια ισχύ, που πλησιάζει τα επίπεδα Bugatti Veyron. Οι Γερμανοί πρωτίστως δουλεύουν στην αναβάθμιση του 6.5 V12, ώστε να φτάσει όσο πιο κοντά στα 1.000 άλογα. Προς το παρόν αναφέρονται 980 ίπποι και μια κολοσσιαία ροπή, της τάξης των 1.170 Nm, ωστόσο απώτερος στόχος είναι να σπάσει το τετραψήφιο φράγμα στην ιπποδύναμη. Και με αυτά τα νούμερα πάντως, η αύξηση στην ισχύ ξεπερνάει τα 250 άλογα και τα 500 Nm σε σχέση με τα εργοστασιακά νούμερα (725 ίπποι και 715 Nm). Για επιδόσεις ακόμα δεν αναφέρεται το παραμικρό, αλλά λογικά ουδεμία σχέση με τα 3,3 δλ. στο 0-100 χλμ./ώρα και τα 310 χλμ./ώρα της νορμάλ Purosangue.

Get it on Google Play Download on the App Store