Έρεβος η Ferrari 812 Superfast της Novitec (+video)

Η Novitec κατά καιρούς αναλαμβάνει να «πυραυλώσει» μερικά από τα καλύτερα supercars που έχουν φτιαχτεί. Παραδοσιακά, η μεγάλη αγάπη του Γερμανού βελτιωτή είναι οι Ferrari. Η 812, δε, το «πουλέν» του.

Έχουμε ήδη εντυπωσιαστεί από τις Superfast N-Largo και 812 GTS N-Largo. Τώρα ήρθε η ώρα της πλήρους έκστασης, με την εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής (μόλις 3 θα κατασκευαστούν) Superfast N-Largo S. Η «Super» N-Largo διατηρεί το επιβλητικό body kit που αυξάνει το πλάτος κατά 140 ολόκληρα χλστ. (φτάνοντας συνολικά τα 2,1 μέτρα!), τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες με το θηριώδες splitter μπροστά και των αναλόγων διαστάσεων διαχύτη πίσω, τις πλαϊνές ποδιές, το καπό με τους αεραγωγούς, τις καταπληκτικές ζάντες (21 ιντσών εμπρός, 22 πίσω) και την ευμεγέθη αεροτομή πίσω. Για την S, όμως, όλα βάφονται κατάμαυρα. Συν τοις άλλοις, το αμάξωμα επωφελείται από πάνελ με «γυμνό» ανθρακόνημα, για μια ακόμα πιο σκοτεινή/αγωνιστική έκφανση.

Οι ζάντες NK 10 NL της Vossen συνδυάζονται με ελατήρια χαμηλώματος, που μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 35 χλστ. Για το λόγο αυτό, το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με σύστημα ανύψωσης του εμπρός τμήματος κατά 40 χλστ., ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με το πέρασμα πάνω από σαμαράκια. Κάτω από το φαντασμαγορικό look, ο λυσσαλέος V12 των 6.3 λίτρων αποδίδει πλέον 840 ίππους στις 8.750 σ.α.λ. και 751 Nm ροπής στις 7.300 σ.α.λ. (+40 άλογα και 33 Nm αντίστοιχα, σε σχέση με την εργοστασιακή GTS), χάρις στο νέο εγκέφαλο και την εξάτμιση Inconel, που είναι ελαφρύτερη κατά 11 κιλά.

Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, αλλά αν κρίνουμε από τη συνάφεια μεταξύ 812 SF και GTS, η N-Largo S θα κινείται σε ταυτόσημα επίπεδα με την κανονική N-Largo, τουτέστιν 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δλ. και τελική 345 χλμ./ώρα. Ακόμα και τέτοιοι αριθμοί όμως, μπρος στη ραψωδία του ατμοσφαιρικού V12 είναι απλή αναφορά.

Get it on Google Play Download on the App Store