DeLorean με μοτέρ Kia και 630 ίππους! (+video)

To αυτοκίνητο που χαράχτηκε στις μνήμες όλων από την τριλογία «Επιστροφή στο μέλλον» παραμένει όνειρο για όλους όσοι έζησαν τις μαγικές στιγμές κινηματογράφου και τηλεόρασης, όπου πρωταγωνιστές ήταν αυτοκίνητα. Το DeLorean DMC-12 κέρδισε επάξια τη θέση του στο Πάνθεο των τετράτροχων σταρ, δίχως καν να έχει κινητήρα περιωπής.

Η καρδιά του DeLorean ήταν το ακριβώς αντίθετο της εμφάνισης. Εκεί που έβλεπες ένα σχήμα ικανό να ντροπιάσει Ferrari, πάταγες το γκάζι και ένιωθες πως βρίσκεσαι σε αυτοκίνητο αργότερο του VW Golf GTI. Ο κεντρικά τοποθετημένος 2.8 V6 PRV (Peugeot-Renault-Volvo) απέδιδε το -απογοητευτικό για τις προσδοκίες του DMC-12- νούμερο των 130 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και 207 Nm στις 2.750 σ.α.λ. O συνδυασμός του με το 5άρι χειροκίνητο έδινε ένα επιεικώς μέτριο 0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δλ. και μια τελική 210 χλμ./ώρα. Με το 3άρι αυτόματο ήταν που γινόταν δράμα η κατάσταση: 0-100 χλμ./ώρα σε 10,5 δλ. και τελική 190 χλμ./ώρα.

Κατά καιρούς έχουν υπάρξει διάφορες βελτιωτικές προτάσεις, με σκοπό να δώσουν στην κινηματογραφική χρονομηχανή τη δύναμη που της αρμόζει. Το συγκεκριμένο ενδέχεται να πρόκειται για το ισχυρότερο του πλανήτη, έχοντας στο κέντρο έναν βελτιωμένο διτούρμπινο V6 3.3 λίτρων! Ο κινητήρας προέρχεται από Kia Stinger GT, όπου αποδίδει 365 ίππους. Εδώ έχουν αλλάξει οι τουρμπίνες με μεγαλύτερες, τα intercooler αντλούν έμπνευση από εκείνα της Ferrari F40, πολλαπλές εισαγωγής και εξαγωγής είναι ειδικά εξελιγμένες (η πρώτη με κάλυμμα DeLorean) και η απόδοση ξεπερνά τα 487 άλογα στους τροχούς! Κάτι που σημαίνει πως ο στρόφαλος γυρνάει με περίπου 630 άλογα.

Την μετάδοση της κίνησης αναλαμβάνει ένα 6άρι χειροκίνητο από Porsche 996 Turbo και μπλοκέ διαφορικό, το πλαίσιο είναι ενισχυμένο, η ανάρτηση coilover kit της KW και με νέους βραχίονες, ενώ επιρροές Ferrari παρουσιάζουν και τα φρένα, που προέρχονται από 348 Challenge. Οι δεσμοί με το Μαρανέλο εξηγούνται από το γεγονός πως ο δημιουργός του πανίσχυρου DeLorean, Steve Maxwell, είναι γνωστός βελτιωτής «Cavallino Rampante». Οι τροχοί, τέλος, μιμούνται το σχέδιο των εργοστασιακών, αλλά πλέον είναι μεγαλύτεροι και περιβάλλονται από φαρδιά ημισλίκ ελαστικά.

Get it on Google Play Download on the App Store