«Χτιστό» Toyota GR Yaris με 530 άλογα (+video)

Το Toyota GR Yaris έχει κερδίσει τις καρδιές όλων. Συμπεριλαμβανομένων των βελτιωτών, με την αγάπη που του δείχνουν να είναι ισάξια -αν όχι μεγαλύτερη- αυτής για τη Supra! Ο τρικύλινδρος 1.600άρης τούρμπο άνετα πλέον φτάνει και ξεπερνά τα 500 άλογα, όπως με πολύ μεγάλη χαρά μας δείχνει ο συγκεκριμένος, «φουσκωτός» και κατάμαυρος Ιάπωνας.

Το αυτοκίνητο έχει βελτιωθεί στη Μεγάλη Βρετανία μηχανικά, αλλά το εντυπωσιακό bodykit έρχεται από τη Γερμανία και την Prior Performance. Η εμφάνιση είναι σαφώς πιο δραματική από του κανονικού GR Yaris, περιλαμβάνοντας νέο προφυλακτήρα, φαρδύτερα φτερά, διαφορετικές ζάντες, ανθρακονημάτινο καπό και ρυθμιζόμενη αεροτομή, διαχύτη, μεγαλύτερους αεραγωγούς και πολλά ακόμα. Για την ακρίβεια, το εν λόγω GR Yaris δεν ντρέπεται να σταθεί δίπλα ακόμα και στο Rally1 του WRC! Γεμάτο καλούδια είναι και το εσωτερικό, με νέα δερμάτινα μπάκετ καθίσματα Recaro Sportster με δερμάτινη επένδυση, τιμόνι Sabelt, ψηφιακό καντράν αγωνιστικών προδιαγραφών, αλλά και πινελιές Rolls-Royce στον αστροφωτισμένο «ουρανό».

Ακόμα εκτενέστερη η λίστα των αλλαγών στα μηχανικά μέρη, που περιλαμβάνει μεγαλύτερο τούρμπο, επαναπρογραμματισμένο εγκέφαλο, μπεκ υψηλής παροχής, μεγαλύτερο intercooler, ολόσωμη εξάτμιση τιτανίου και νέα αντλία βενζίνης. Τα σωθικά του G16E-GTS έχουν αντικατασταθεί με νέα σφυρήλατα, ωστόσο το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο παραμένει εργοστασιακό, αλλά με νέο λεβιέ. Η απόδοση πλέον ανέρχεται σε 530 άλογα και η ροπή ξεπερνά τα 550 Nm, με τη χρήση αιθανόλης, δίχως να ανακοινώνονται επιδόσεις. Από άλλα 500άρια GR Yaris, όμως, θα πρέπει να περιμένουμε 0-100 χλμ./ώρα κάτω από 3,5 δλ. και 400άρι γύρω στα 11,5-12 δλ. Επίσης περιμένουμε στο μέλλον σειριακό κιβώτιο, ρυθμιζόμενη ανάρτηση και άλλες ζάντες, που θα προσθέσουν ακόμα περισσότερα χρήματα στις ήδη 130.000 λίρες (πάνω από 150.110 ευρώ) που έχουν πέσει πάνω στο εν λόγω GR Yaris!

Get it on Google Play Download on the App Store