«Αθώο» Nissan Patrol 800 HP σπέρνει τρόμο (+video)

Υπάρχουν αρκετά Nissan εκεί έξω που κρύβουν επιμελώς τα άλογά τους. Συνήθως τροπέτα Sunny GTi-R ή 180SX με τον SR20DET του Silvia, ή ακόμα και τον RB26DETT του Skyline R34. Στο εξωτερικό συναντάμε και ακραίες εφαρμογές Juke και Qashqai με το μοτέρ και την τετρακίνηση του GT-R, όμως σε όλα κάτι μαρτυρά πώς δεν πρόκειται για «μαμά». Μια ζάντα, ένα χαμήλωμα, μια εξάτμιση, ένα body kit, κάτι. Σαν το συγκεκριμένο Patrol, πάντως, δεν νομίζουμε ότι υφίσταται αντίστοιχο.

Δείτε ακόμα: Ετοιμάζεται Nissan Navara 1.000 ίππων με μοτέρ GT-R!

Οπτικά δεν διαθέτει την παραμικρή διαφοροποίηση σε σχέση με το εργοστασιακό. Ίδιο αμάξωμα, ταυτόσημη διαδρομή ανάρτησης, πανομοιότυποι τροχοί. Τα ίδια και στο εσωτερικό. Όλα μαρτυρούν πως πρόκειται για τον κλασικό πεντάθυρο «στρατιώτη», που μεγαλουργεί επί δεκαετίες στις κροκάλες. Μέχρι να ανοίξει το καπό, ή το γκάζι.

Διαβάστε επίσης: Αγροτικό Toyota-«δαίμονας» 900 ίππων! (+videos)

Κάτω από το πρώτο, δεν υπάρχει κάποιο σύνολο από GT-R ή Titan. Ο -κλασικός για Patrol 5ης γενιάς- εξακύλινδρος εν σειρά ντίζελ TB48 των 4.8 λίτρων παραμένει, αλλά σε «ελαφρώς» ενισχυμένη μορφή. Κανονικά αποδίδει 251 ίππους στις 4.800 σ.α.λ. και 420 Nm στις 3.600 σ.α.λ. Εδώ, έπειτα από σφυρήλατα πιστόνια, μπιέλες και στρόφαλο, αλλά και μιας τουρμπίνας GT48, η ισχύς έχει φτάσει στους 800 ίππους και η ροπή ξεπερνά τα 1.000 Nm! Όπως λέει ο ιδιοκτήτης, το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί για να κερδίζει Lamborghini. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν ο οδηγός ενός «Ταύρου» δεν δώσει προσοχή στον ήχο, ή παρατηρήσει τα διαφορετικά ελαστικά του εν λόγω Patrol, το πιο πιθανό σενάριο τον θέλει να χαζεύει τα πίσω φανάρια του.

Δείτε ακόμα: Με επιρροές Lamborghini το νέο Dacia Sandero!

Δείτε επίσης: Nissan GT-R «διαλύει» Honda S2000 Turbo (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store