Ασύλληπτο Toyota GR Yaris 1.000 ίππων (+video)

Μέχρι την τελευταία ικμάδα ισχύος του 1.600άρη τρικύλινδρου τούρμπο κατάφεραν να αποσπάσουν οι Αυστραλοί, δημιουργώντας το πιο παρανοϊκό και ισχυρότερο Toyota GR Yaris στον πλανήτη, φτάνοντας παράλληλα για πρώτη φορά στα 1.000 άλογα!

H LamSpeed Racing είναι υπεύθυνη για αυτό, καταφέρνοντας να απομυζήσει κάθε διαθέσιμο άλογο από τον G16E-GTS, εκτινάσσοντας την απόδοση σε επίπεδα Bugatti Veyron! Οι Αυστραλοί άλλαξαν κεφαλή, εγκέφαλο, σωληνώσεις, εκκεντροφόρους, ολόκληρη την εξάτμιση, πολλαπλή εισαγωγής, μπεκ, αντλία βενζίνης, intercooler, μπιέλες, στρόφαλο, πιστόνια και φυσικά τούρμπο, με μια πελώρια κατασκευή της Garrett να αναλαμβάνει πλέον την υπερπλήρωση. Αποτέλεσμα όλων αυτών των αναβαθμίσεων, το πρώτο GR Yaris επί Γης με τετραψήφια νούμερα δύναμης!

Ο στρόφαλος του 1.6λτ. μοτέρ, το οποίο παραμένει στα κυβικά του και απαρνείται τον υπερκυβισμό, καταγράφει 1.000 ίππους, υπολογίζοντας μια -αρκετά συντηρητική- απώλεια της τάξης του 11,3%. Το αυτοκίνητο μετρήθηκε στους τροχούς, όπου φανέρωσε 887 άλογα και 776 Nm, με τη χιλιάδα να προκύπτει κατόπιν πρόσθεσης του προαναφερθέντος 11,3%. Μετριοπαθής «χασούρα», καθώς στα τετρακίνητα παρατηρούνται απώλειες μέχρι και 15%. Οπότε δεν αποκλείεται το εν λόγω GR Yaris να ξεπερνά τα 1.000 άλογα. Το ίδιο εντυπωσιακός ο τρόπους που στροφάρει ο κινητήρας, φτάνοντας μέχρι τις 8.730 σ.α.λ. για τη μέγιστη δύναμη και τις 7.701 σ.α.λ. για την αντίστοιχη ροπή! Δυστυχώς δεν έχουμε video από τη δυναμομέτρηση, αλλά μια χαρά θα μας φτιάξει τη μέρα το πέρασμα των 9,86 δλ. στο 400άρι, με τα μισά άλογα από αυτά που έχει τώρα (φανταστείτε τι χρόνο θα κάνει με 1.000 ίππους, όταν κατεβαίνει τα 10 δλ. με 500).

Get it on Google Play Download on the App Store