Απίστευτο τετρακίνητο Honda Civic 960 ίππων! (+video)

Ότι τα Honda είναι λάτρεις των βελτιώσεων, αποτελεί γεγονός αδιαπραγμάτευτο. Το ίδιο αδιαπραγμάτευτο, με το πλήθος και την έκταση των μετατροπών που μπορούν να δεχτούν.

To -φαινομενικά αθώο- «χρυσομυγί» Civic που βλέπουμε, ξεκίνησε την καριέρα του ως VTi το 1996. Προφανώς τα 160 άλογα του B16A δεν έφταναν στον ιδιοκτήτη του, όπως σε χιλιάδες άλλους, και άρχισε το «πείραγμα». Σε κάποια φάση, το μοτέρ αντικαταστάθηκε από τον K20A του Type R EP3 και προστέθηκαν τούρμπο, intercooler μαζί με όλα τα παραφερνάλια. Σταδιακά, το μοτέρ έγινε αγνώριστο εσωτερικά με την απόδοση να προσεγγίζει τους 1.000 ίππους. Όμως τόση ισχύς από 2 μόνο τροχούς, και δη τους μπροστινούς, αντιμετωπίζει δυσκολίες κατά το πέρασμα στο δρόμο.

Δείτε ακόμα: Ασυγκράτητο Honda Civic Type R 511 ίππων (+video)

Εκεί ο Ryan Chin, όπως ονομάζεται ο κάτοχος του μεταλλαγμένου Civic, βρήκε ένα τετρακίνητο Wagon 4ης γενιάς (1987-1991 στην παραγωγή) και μαζί του, την λύση στα προβλήματα πρόσφυσης. Το σύστημα τετρακίνησης κούμπωσε στο 2λιτρο μοτέρ και το κιβώτιο, με το τελευταίο να ενισχύεται και να αποκτά δίδισκο συμπλέκτη, προκειμένου να μην κόψει τα πάντα στην πρώτη εκκίνηση. Το σασί «δέθηκε» με roll cage και το αυτοκίνητο στήθηκε εξαρχής για χρήση δρόμου.

Διαβάστε επίσης: 0-320 χλμ./ώρα με Honda Integra Turbo (+video)

Φυσικά, με την κατάλληλη τετράδα ελαστικών κατεβαίνει σε αγώνες dragster και αφήνει τον κόσμο σύξυλο, καθώς εμφανισιακά δεν υπάρχει το παραμικρό που να προδίδει την 9πλάσια ιπποδύναμη σε σχέση με το εργοστασιακό! Δείτε το να ταρακουνάει το δυναμόμετρο και να εκτοξεύεται στο drag strip.

Get it on Google Play Download on the App Store