Πρώτη ανάκληση για το νέο Toyota Yaris

Το νέο Toyota Yaris το οποίο μετράει λίγους μήνες στην Ελληνική αγορά, δέχεται την πρώτη ανάκληση, η οποία αφορά προληπτικό έλεγχο σε 255 οχήματα, παραγωγής από τον Ιούλιο 2020 έως τον Οκτώβριο 2020.

Δείτε ακόμα: Το φθηνότερο υβριδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Στα εμπλεκόμενα οχήματα η μεταλλική βάση, όπου εδράζεται η ζώνη ασφαλείας του μεσαίου επιβάτη του πίσω καθίσματος, ενδέχεται να μην έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει πιθανότητα η ζώνη ασφαλείας να φθαρεί από την αιχμηρή άκρη της βάσης, κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης. Εάν συμβεί αυτό, στη χειρότερη περίπτωση, η ζώνη ασφαλείας μπορεί να κοπεί και να μην συγκρατήσει σωστά τον επιβάτη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος της ζώνης ασφαλείας του οπίσθιου καθίσματος, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Δείτε ακόμα: Το καλύτερο αυτοκίνητο στις 12.990 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 π.μ. έως 05:00 μ.μ.).

Get it on Google Play Download on the App Store